Instuktionen och servis till lamp för montering på jämna understöd

Jag är varken språkbegåvad eller bra på att stava och hör i vanliga fall inte till språkpolisen men man kan fundera över vad det är för prao som översätter instruktionsböcker/blad till elektriska prylar egentligen. Jag köpte häromdagen en ny lampa. Med den följde ett instruktionsblad på 25 olika språk. Jag blev naturligtvis nyfiken på vad som kan vara så angeläget att berätta om en vanlig klämspotlight, så jag läste bladet. Så här står det i en lite förkortad version:

Innan kopplingen till nätström:
Denna produkt är tänkt för användning inom hus: använd denna lamp alldrig ute. Använd denna lampa alldrig i badrum eller nära vatten punkter. Använd lampan bara i torra område.
Montering av lampan (B)
Lampan kan monteras på olika jämna understöd.  Den är inte avsett för montering på ihåliga understöd. Lampan ska alltid fixeras helt på understödningen för att försäkra en bra montering.
När du monterar lampan skulle avstånden till väggen, tak eller andra hinder vara minst 30 cm. Ondvik alltid farliga kontakter med förhänge eller liknande brännbara matrialer.
Användning:
Montera lampan på vald ställe, inlägg väggutan på sockel och tänd eller släck ljuset med strömbrytaren. Släck ljuset alltid innan du justerar lampan. Försäkra dig att lampan inte är tänd om den inte används. Om lampan inte används för längre tid, ta bort vägguttaget ifrån sockel.
Rensning:
Denna lampa behöver ingen speciell rensning. För att rensa den, koppla av lampan ifrån nätström och vänta tills den är kall. Rensa med mjuk dammtrasa (den kan vara lite fuktig om de är nödvändigt.
Servis:
Varning: Alltid koppla av lampen ifrån nätström innan servis görs för att ondvika risk av elektrisk slag.
Varning: Om du användar tilbehör annan än den som rekomenderas i denna handbok, riskerar du personlig skada. Denna set rättar sig efter det relevanta säkerhetskrav: reparaturer skkulle bara göras av kvlairiserade personer under användning av originala reservdelar; annars kan det resultera i stor fara för användaren.
Hur man växlar glödlampan:
Innan glödlampan byts, se till att stickkontakten avlägsnats från vägguttaget och att glödlampan svalnat. Lampan ska inte vara tänd om glödlampan är inte på riktig position.


Kommentarer
Postat av: Ponny

Oj..ja, vad säger man..översättningen verkar nästan som om den hade gjorts med Babelfish eller nåt liknande..inte riktigt så illa..men inte långt ifrån heller..

2008-04-16 @ 14:56:54
URL: http://connyponny.blogg.se
Postat av: Lennart

Har sett liknande översättningar till saker jag har köpt. Undrar om de inte bara sitter med ett lexikon och slår upp ord efter ord.

2008-04-20 @ 20:14:58
URL: http://trannel.blogg.se
Postat av: Kanina

Ponny och Lennart: Det verkar nästan så. Babelfish eller lexikon. En tredje teori är annars att det är en prao. All inkompetens kan skyllas på prao.

2008-04-20 @ 22:01:01
URL: http://jagkannina.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0