Rolig trädgård

Blommor
Tomtar å renLjusgrej

Kan inte hålla mig från att titta på den otroliga trädgården på Sofiehem i Umeå. Jag var där och fotade lite efter jobbet igår. Här är ett smakprov... även om jag inte riktigt kan göra den rättvisa med min kamera. Ex musiken i buskarna får ni tänka er själv. Om ni saknar fantasi och inlevelseförmåga så låter det ungefär så här: Plingtrallallatraddidadda. Om ni fortfarande inte får nån känsla för hur det låter eller tror att jag ljuger så kan ni gå dit själva och uppleva spektaklet. Hade tillkommit en del nytt igen..tror jag. Är lite svårt att ta in alla grejer på en gång. Kanske bara missade vissa saker förra gången jag var där. Fast det spelar inte så stor roll. Varje gång man är där ser man nåt nytt oavsett om det var där förra gången. Måste upplevas med egna ögon och öron (även om jag är stolt över min ljudimitation)

Jag hittade en balkong på vägen hem som passade in på temat överdekorerat. Såg ut som att de hade flyttat från hus till lägenhet och pressade in alla ljusslingor och lysande renar på balkongen istället. Gick dock inte att fota spektaklet då det var träd ivägen och en dållig fotograf bakom kameran. Var på Ålidbacken om nån vill se den live. Skynda! Syns endast under en begränsad tid!

Ingen reklam tack

Reklamlapp
Tilläggslapp

Ibland kan det vara svårt att slippa reklam.. Den här lappen sitter på en dörr i min systers trappuppgång. När jag såg lappen första dagen fanns bara den översta.. Den nedre tillkom senare.

Pepparkaksfyr

Bönans fyr

Årets pepparkakshus, föreställande Bönans fyr. Ni får tänka er att det lyser grönt från ena sidan..den gröna karamellfärgen var stulen. Måste erkänna att jag inte direkt är varken arkitekt eller byggmästare vid detta verk men jag har utan tvekan varit med vid konstruktion, bakning, bygge  och dekoreration! Jag ser mig mer som en lärling till den rutinerade pepparkaksbyggaren Farbror S. Medbyggare var även Syster H.

Nu är jag fullärd så nästa år gör jag Taj Mahal.

Plast är poesiLite kylskåpsposei i dessa mörka vintertider

Grammofånerier

Igår var jag och S ute på äventyr. Skulle titta på grammofon hos en Gubbe och lyssna på musik på Schmäck. Eftersom vissa av oss var säker på att det var nära till mannen Ove/Uve som sålde resegrammofonen och andra inte frågade var på ÖK mannen bodde så satt vi och drog ut på tiden på Max först.. Det var inte så långt om man jämför med Kina. Vid närmare eftertanke var det nog inte så långt i jämförelse med mycket annat heller men till den inplanerade konserten skulle vi inte hinna insåg vi ganska snabbt. Nu har du gått för långt sa jag…inte eftersom hälften av alla som var med ogillar ordskämt. Mannen Uve (kanske heter han Ove men hans tant sa Uve) var med i en rörmokareförening, kanske ville han bara verka märkvärdig. (Utelämnat ordkämt här) När vi kom in sa Tanten att vi inte behövde ta av oss skorna för att det inte var städat. Sa att efter att man blir pensionär städar man inte så ofta. Jag börjar misstänka att jag är pensionär…ska fråga han som kör traktorn som ska frakta bort gruset från mitt hallgolv om saken. Grammofonen var jättefin! Den bodde i en resväska. Såg gammal ut. Hade en fin lite svängd arm med stor klump på pickuppen.

S frågade - Går det att spela LP-skivor på den?

Grammofonen – Skraaaaapppppkkkvviiiiiiii

Uve vevar i grammofonen.

Uve - Jag tror att om man bara justerar lite så ska det nog gå att få igång den.

S – Går det bara att spela stenkakor på den?

Grammofonen – Srreeiiieeeeeeeee

Uve vevar.

Uve – Kanske pickuppen är för tung. Om man bara justerar lite.

S – Hrmmm om det bara går att spela stenkakor är jag inte intresserad.

Uve – Det var ju längesen jag spelade på den.

Jag – Går det bara att spela stenkakor på den eller kan man spela LP också?

Uve vevar och tittar koncentrerat på den. Det finns extra stift till den.

Jag – Om det bara går att spela stenkakor är vi inte intresserad.

Gramofonen – Skraaaapppp

S – Var ute efter en som kunde spela LP.

Uve – Ja det är stenkakor man spelar på den.

S – Då måste jag hoppa det här. Var ute efter en LP-spelare.

Uve – Det följer med 6 skivor.

Jag – Vi är inte intresserad.

S – Vi är inte intresserad.

Grammofonen – Wiiioooouuuuuuuu

Uve – Jo här har vi få se jo sex skivor är det…var ju länge sen jag lyssnade.

Fortsatt konversation i samma spår….(ber om ursäkt för det långsökta men ärligt slumpartade ordskämtet…nu utelämnade jag ett annat som kompensation för sveda och värk)

 

Vi började gå. Uve fattar vinken.

 

Uve och Tant var snälla. Grammofon var fin. Vi sa hej då och gick.

Vi gick fort för musiken hade börjat. När vi kom fram var det tyst. Musiken började en timme tidigare. Vi gick hem.

 

Hälften av oss var mycket besvikna. Hälften visste inte vad det var för musik vi missade. Hälften av oss tycker om att promenera, tycker att man tänker så bra då. Hälften tyckte att tid hade blivit bortslösad. En av oss tvingade den andra (som hällre ville hem o sova) att gå och titta på julpyntningen av den fantastiska trädgården på Sofiehem. Hade förväntat mig ännu mer lampor men det var musik i rabatten, tomtar i buskarna och konstiga saker som hängde från träden så jag var nöjd.

 

Ett trevligt litet äventyr.


Lapp

Lapp

Denna lappen sitter uppe på anslagstavlan på Ålidhem centrum. Lägg märke till att alla flikar är avrivna...

Sälolja

Sälolja

På min e-postsida gör de reklam för sälolja. Har funderat lite över vad det är och vem som äter det.. Undrar om det är gjort på sälar eller om man får glansig päls och en gosig mage av det? Lite extra späck kunde ju vara användbart så här i dessa kalla tider. Skulle säkert vara användbart i pulkbacken också. Jag skulle vara snabbast av alla när jag swoschade ner på min runda glansiga mage. Skulle säkert inte slå mig heller när jag vurpade. Boing tjoff låter det när jag landar.  Snön yr runt mig när jag glider fram som en idiot på ett bananskal och  jag ser de de andra som små prickar långt upp i backen.... Kanske skulle klassas som doping.. 

Är nog bäst att låta bli i alla fall.

Spagettimaffian

Spagettimaffian

Igår när jag öppnade överskåpet till kylen blev jag anfallen av ett spagettipaket. Snabb som jag är så duckade jag och fångade paketet i fallet.

Jag misstänker maffian...

RSS 2.0