Bevisbördan man måste bära med sig

Jag hittade både pinnar och grus i byxslagen när jag skulle tvätta dem. Detta tar jag som ett bevis för att jag inte alltid sitter inne vid datorn och bloggar!

Dagens fundering: Varför pratas det om motvindar i OS när de springer långa distanser? Då springer de ju runt i en cirkel. De borde ju rimligtvis vinna lika mycket på medvinden på vissa sidor av banan som de förlorar på motvinden på andra? Det pratas sällan om uppvindar i höjdhopp. Det borde det.

Det fina med anpassning

Jag ställde min trasiga skrivare nedanför fötterna brevid skrivbordsstolen så den ska vara ivägen när jag reser mig upp. På det sättet tänkte jag att jag skulle bli motiverad att försöka laga den. Den har stått där en vecka nu och jag har nu lärt mig att kliva över den...

Föredetta republiken av Makaronien

Igår när jag stod vid spisen hörde jag ett gäng med ungdommar komma rumlande på gården. De skrek ramsor och hade ölburkar i händerna. Själv stuvade jag makaroner på gammeldax vis och tänkte på folket utanför som ungdommar. Detta läggs till på mitt tantkonto.

Det börjar vara höstljus ute nu. Snart kan man gå omkring och sparka i lövhögar och titta på höstfärger.

Dagens musiktips är:
Jorane - Coda http://www.lastfm.se/music/Jorane/_/Coda
Tom Hanson - The Back Door http://www.lastfm.se/music/Tom+Hanson/_/the+back+door (gratis att ladda hem från Lastfm)

Mä!

Jag hade ett så bra resonemang igår. Jag tror till och med att jag drömde om det men nu är det borta. Puts väck! Ni kan ju låtsas att jag skrev nåt bra här. Fyll gärna själva i med bra teorier och resonemang. Ledtråd: Det kanske hade med bokstäver att göra...eller var det kungar?

Hur kunde jag vara så säker på att jag inte skulle glömma bort det till idag??? Tror att jag ska operera in ett anteckningsblock i armen så jag alltid kan skriva allt jag tänker.


En annan sak som jag tänkte på när jag gick hem här om kvällen är att jag har inte sett en enda igelkott den här sommaren. Förra sommaren träffade jag på dem varje kväll. Var har de hållit hus i år? Tittade de ut ur sina komposthögar i våras, nosade på en mask, drack lite regnvatten och bestämde sig för att det var lika bra att snooza till nästa vår?
   

     Kotte


Kalufsrufs

Jag hittar konstiga saker i mitt hår. Idag var det en tråd som hade skruvat in sig i en lock. Det blir mycket björkfrön också den här årstiden. När jag hälsade på min syster i Luleå märkte jag efter två dagar att jag hade en liten fläta i håret. Kanske är det dit de udda sockarna tar vägen?

Idag tycker jag att ni ska lyssna på Lhasa
http://www.lastfm.se/music/Lhasa?q=lhasa

Bättre att äta blodpudding ensam än att svälta..som man brukar säga

Idag blir det fryst blodpudding till middag. Har satt in den i ugnen på stekning. Den har nog legat i frysen ganska länge.. ser så där ljus och missfärgad ut på vissa ställen,det blir inga baccon till och mjölken är nästan slut. Jag har sylt! Det kan ju i alla fall inte bli värre än i skolan där de låg omlott på varandra för att spara plats på plåten så allt utom kanten var slemmigt rosa utan stekyta. Måste nog gå och se till dem nu. Min erfarenhet av att sitta vid datorn samtidigt som jag lagar mat är ju att det blir mycket stekyta!

Jag har funderat över om jag borde dela med tips om musiken jag just nu lyssnar på eller om det är bortkastat eftersom jag inte kan lägga in låtarna på min blogg.. så ingen ändå kommer kolla upp musiken.

Jag testar i alla fall nu. Dagens musik är:
Trespassers William - I Know och Different Star
Om man blir lite sorgsen av den finstämda musiken där kan man lätta upp med:
Charles Sheffield - It's Your Voodoo Working  http://www.lastfm.se/music/Charles+Sheffield/_/It%27s+Your+Voo+Doo+Working

Kom på att jag iaf kunde ge ett litet musikexempel via lastfm. Nu hinner jag inte leta upp det andra exemplet för nu är maten klar!

Finns det blod i fruktflugor?

Finns det blod i fruktflugor? Jag smällde ihjäl en idag och efter ett tag tittade jag i handen och det såg ut som lite blod. Det är den enda förklaring jag kan komma på till hur det kom dit om den inte hann bita mig precis innan dödsögonblicket som en hämd. Ha där fick hon allt! tänkte den triumferande!

Jag lämnade ett bananskal framme en eftermiddag och nu har jag bananflugor. Jag har hört talas om att man ska hälla vatten, vinäger/ättika och diskmedel i en skål gul så ska de flyga dit, tro att det är en banan och drunkna. När jag gjorde det flög de iväg och gömde sig. De viste vad som var på gång. Det konstiga är att de inte verkar intressera sig för bananen i fruktfatet heller. Jag tror att det har blivit med dem som med örnarna som hänger på soptippen i Alaska istället för att fånga fisk eller möss eller vad de nu brukar äta eller älgarna och björnarna på samma ställe som rotar i soptunnor för att få sig lite snabbmat. På samma sätt har fruktflugorna övergivit frukt och börjat dra sig till kastrullen som man la i blöt igår efter middagen. Jag har valt att spela efter deras regler så jag har hällt lite diskmedel i kastrullen istället för ättiksskålen. En har drunknat. Det bästa sätter är nog ändå att slå ihjäl dem med händerna. Bäst är om man har fuktiga händer. Då sitter de ordentligt i klistret som man brukar säga och blåser inte iväg av luftdraget mellan händerna. Detta funkar även på blomflugor som är lite mindre köttiga och därmed snabbare men lika irriterande.

Skaffa ett jobb säger du? Jag som gör vettiga saker med min tid hela dagarna!

Är det föresten någon som vet hur man får bort kåda från kläder??? Husmorstips nån?

Toffelhjälten

Jag är arg på fotovideo.se som inte tänkte ge mig någon blixt. Skitföretag. De påstår att Nikon ändrade kampanjen till att man ska få pengar istället trots att jag har sett båda kampanjerna samtidigt. Jaja, det hjälper inte att bli arg så istället väljer jag att rikta min ilska mot nåt konstruktivt som att hacka på Crocs som alla andra. Jag läste på en blogg om hur det finns ballerinacrocs. Detta var för mycket för min fantasiförmåga så jag googlade crocs för att se hur de såg ut. Jag fick 99 900 träffar på svenska sidor. Det är ju helt otroligt! Det finns solglasögon med mjuka kuddar bakom glaset, knäskydd, stövlar, till och med Crocs Crocs Butter för att fetta in sina glanslösa skodon.

Här skrivs det i tidningarna om mördarsniglar som ett hot när crocsen sprids som pesten. Jag tycker att de ska uppfinna en parasit som äter upp crocsen innifrån och bara efterlämnar en puff av miljövänlig gas, och eventuellt en förvånad men lycklig ägare som känner hur förtrollningen har brutits.

Precis när man tror att de inte kan hitta på nåt fulare så snubblar man över de här:
 


Jag känner ett lätt illamånende vid åsynen av dessa färger. Nu när jag sitter här och funderar över crocsens existens så kan jag heller inte låta bli att fundera över varför de inte finns som skridskor. Det kan tyckas vara det första en hockeyspelare borde tänker på, för ja, för de som inte mins så var det det Foppa var känd för innan han blev toffelkung.


 Den här fina tröjan kan man köpa på http://ihatecrocs.com/

I skuggan av en stor blomma

Dörrskugga igen

Konversation med nya kameran:
Folk: Nej nej
Kameran: Bibip
Folk: Nej nej
Kamera: Bibip
Folk: Nej nej
Ninan: Ähhh
Sovrrummsdörren: ....
Kameran: Bibip Klick klick
Ninan: :D

Dörrskugga

Till Margit

Monstruösa Margit klagar så mycket på att jag inte skriver nåt på min blogg så här kommer ett inlägg helt tillägnat dig Margit!

Jag fick min nya kamera igår. Bara tre veckor sen. Blixten var inte med. Det var skit. Jag har tagit kort på en skugga.
Om en stund ska jag på grillfest men är vrålhungrig så nu kokar jag ett ägg.

Jag börjar nog hämta mig efter den intensiva planeringen av möhippa och tillverkning av bröllopskort så kanske har jag nåt kul att skriva snart när jag kommer ut ur hippakoman.

Mer spännande än så är det inte men nu har jag skrivit ett inlägg i alla fall.

Blubb Hipp hupp

Jag har en sån där mysig repstol från Indiska som hänger från en krok i taket. Under den har jag en stor röd kudde. Dels för dekoration och att kudden är för stor för att ha i soffan men även för att det känns säkrare att landa på en kudde istället för svanskotan om den mot förmodan skulle trilla ner. Varje gång det kommer hem någon till mig säger de, men åååh har du en sån där hängande stol? Nästa fråga är, kan man sitta i den? Håller den för mig? Och mitt svar blir då, ja den har hängt där länge. Jag brukar ofta sitta i den utan problem. Igår trillade den ner...med kompis i. Helt plöttsligt satt hon där med rep över huvudet och en förvånad min i ansiktet. Nu har vi skruvat in den längre, men jag kommer nog behålla kudden under och jag får nog upplysa gästerna om de potensiella  riskerna. Jag passade på att fråga om upplevelsen och fick bekräftat att kudden fungerade ypperligt som landningskudde. Det är ju skönt att veta i alla fall.

Det var möhippa för en kompis igår. Vi startade på en bastuflotte med jordgubbsvin och slutade på logdans med kaffe. Bastu var skönt. Det blev fyra dopp i sjön. Idag är jag förkyld men det är väl sånt man får leva med. Jag var ju i alla fall inte bakis som annars verkar vara en vanlig åkomma vid dylika tillställningar.

Logdans var en surrealistisk men inte helt trist upplevelse. Som en tidsmaskin till gångna tiders skoldanser. Det var ett rum fullt med människor som dansade runt i samma riktning. På ena väggen fanns en ljusskylt där det stod Damernas, Herrarnas och siffrorna 1, 2 och 3. Vi fick lära oss att man skulle titta på skylten för att veta när det var herrarnas respektive damernas tur att bjuda upp. Siffrorna angav hur många turer det var kvar. Man förväntades dansa två danser i rad varje gång. D.v.s när lampan lyser 1 betyder det att det är dans 1 och 2, nr 2 = dans 3 och 4, 3 = 5 och 6. Enkel matematik som gjorde en tillräckligt snurrig för att ersätta alkoholen som inte serveras där. På logdans är det kaffe och läsk som gäller. Om man vill ha alkohol är det pluntan eller en tur till bilen som gäller. Jag hade bjudit upp en tråkig man som jag hasade omkring med när musiken slutade och lamporna tändes lite. Mannen berättade för mig att det var lottdragning. Naturligtvis är det lottdragning! Varför blev jag förvånad? Jag stod där och låssades vara intresserad i väntan på nästa dans. Man vill ju inte riskera att förolämpa folk genom att gå efter första dansen. Vid väggarna satt folk på bänkar eller stod och väntade och hoppades  på att bil uppbjudna. På väggarna fanns krokar som man kunde hänga jackan på och under bänkarna stuvade folk in sina väskor medan de dansade. Hörde dock från en säkerhetsvakt (i en sån där blekgråblå overall med reflexband som polisen hade när jag var yngre) att man skulle hålla rätt på sin väska för att det fanns en som inte kunde hålla fingrarna i styr där. EN person. Är det inte gulligt?! En klåfingrig person som de dessutom känner till. Hur många kleptomaner finns det i snitt på ett uteställe i stan under en kväll? Jag skulle gissa att ordningsvakterna var pensionärer som var där ideellt. De gick mest omkring och spankulerade, pratade med folk och satt och drack kaffe. På mitten av kvällen slutade musiken och det tändes upp för då var det naturligtvis kafferast. Fascinerande upplevelse det där. Galejet slutade klockan 1.00. När jag kom hem luktade jag gubbparfym.1. Anonymt brev till Bruden (Packa följande...var redo) som lades i hennes brevlåda 2 dagar innan.
2. Roddtur ut till bastuflotten.
3. Deltagare i partajet.
4. Flotten.
5. Fången anländer.
6. Redo för bastu med jordgubbsvin och Crusini med Tapenade
7. Plums i vattnet. (Blev 4 svalkande dopp sammanlagt)
8. Middag. Kycklinglasagne.
9. Bruden i full mundering
10. Kaffepaus i logdansen.
11. Dansande virvlande människor. (Det kortet tog jag inte så ni får tänka er själv hur det såg ut)

Stavning

Mitt rättstavningsprogram i word föreslog att jag skulle skriva Ömförflytta istället för Omförflytta och i gramatikrutan står det nåt om Tembusböjd verbform. Borde det inte heta Tempusböjd verbform? Finns det nånstan i inställningarna man kan gå in och ändra felstavningar i ett rättstavningsprogram? Kan man lita på ett rättstavningsprogram som inte kan stava?

Kanske Martina Vildhund har svar?

Här slutar min kriminella bana

Jag måste säga att utpressare och kidnappare som gör brev med bokstäver från tidningar är väl värda sina pengar som de begär. Det är nästan så jag tycker att facket ska gå ut med en kampanj om höjda löner för dem. Jag har idag gjort mitt första och sista tidningspappersbrev.

Jag förstår inte hur den metoden skulle vara så bra för folk som inte vill bli igenkända. Det finns ju tusen saker som kan hända så man blir identifierad.

* Fingeravtryck i klistret (Detta kan avhjälpas med handskar men då måste man betänka att  man får ännu sämre kontroll på vad man pysslar med och att bokstäverna fastnar på handskarna istället som sedan blir lätta att identifiera av CSI)
* Pappersbitar som sitter fast på en (i klistret på armbågarna)
* Den skyldiga personen klagar över ont i ryggen och har en hukande gång efter att ha suttit på golvet allt för länge då golvet är det enda stället där man får plats med många tidningar.
* Små pappersbitar som har fastnat i mattan på samma sätt som den lilla julgranskulan som man hittar hängande i blomman framåt  påsk.
* Reklam med hål för utvalda bokstäver i pappersinsamlingen.

En annan sak som man aldrig får se på teve är att det är en tydlig personprofil på den som tillverkar sånna brev. Det är en person med väldigt mycket tid över och ett oändligt tålamod! Det är inget man svänger ihop i en handvändning och allt fastnar på en (i klistret på fingrarna) på väg in i badrummet för att tvätta sig, så det är stor risk att personen i fråga har bokstäver på kläder, armbågar och andra dolda ytor. Det är även troligt att personen i fråga är lite hetsig till humöret efter att L för tionde gången har försvunnit.


Tok-Abraham


Jag har varit på teaterföreställning nu på kvällen. Det var en berättarföreställning om Tok-Abraham. Det var en man med visioner det! Han hade bestämmt sig för att åka till Amerika och när han var i Lycksele fick han en uppenbarelse från Jesus så församlingen där hjälpte honom att bygga 12 amerikabåtar efter hans egen ritning (med fågelholk och allt) som rymde 4 personer i varje. Sen var det bara att leta upp 3 kvinnor som kunde dela båt med honom. Tyvärr så satte prästen i Ekorrsele käppar i hjulen för detta eftersom han hade fått tips om att båtarna inte var så sjödugliga, men detta stoppade inte hans drömmar om Amerika så han började bygga på ett flygplan istället. Han skrev till och med ett brev till Mr Ford i Amerika och berättade att han behövde en motor till sitt plan. Jag tror inte att han fick nån motor, men han fick ju en bok och en teaterföreställning som berättarom hans liv i alla fall. Det är mer än vad jag har kommer få...antar jag.

(Bilden har jag lånat från http://www.vasterbottensmuseum.se/oar/manniskooden/ka_abramsson.html där man även kan läsa mer om Karl August Abramsson)


Goda grannar grillas

Jag tycker bättre och bättre om mina grannar. Igår stod pappan i familjen ute i solen på gården med ett spindelmannenparaply och grillade.

Känns lite som i det lilla röda huset i Luleå. Min far bygger kanaler på gården och kör radiostyrda svävare i dem medan syster leker puh-pinne med sig själv och vinner varje gång. Jag föreslog att pappan skulle skaffa en krokodil som rensar upp efter barnen som trillar i men vet inte om det blir så. Hajar kräver ju som bekant mycket djupare vatten eftersom de andas genom att simma så det skulle inte funka alls.

image132 

Nu har cementrören utanför mitt fönster blivit tömda på suspekta växter. Kanske tyckte inte Bostaden om att folk skördade. Ska bli spännade att se vad som växer upp nu. Kanske spännade svampar eller paddor som folk kan slicka på när det är gårdsfest. Det brukar vara artiklar om att det görs så mycket trevligt där jag bor. Har aldrig varit med på nån aktivitet men jag kanske borde?!

Gravmark. Byn där allt öl är gravöl.

             Ballong

Igår var jag på Gravmarksfestivalen. Det fanns fria ballonger, högt gräs och lagom mycket folk. Jag tror att det bor fem myggor där. Jag står på god fot med myggorna eller så är det de som står på min goda fot. En bet mig. Förra gången jag stod ute på en gräsmatta fick jag fem bett på rad. Jag ser framför mig hur de går med slagruta för att hitta min guldåder.

Alla vinkade till varandra på festivalen. Jag föreslog mitt sälskap att vi skulle sprida ut oss och vinka till varandra för att smälta in. Festivalisterna kastade inte sten på mig för att jag var utböling. Folk är snälla i Gravmark. Där flyger balongerna fritt och gräset är högt.

En full kille kom fram och skakade hand med oss. Han tyckte att han kände igen min tjejkompis. Frågade om hon "bukar va nån schans". Hon sa nej. Hon jobbar på bolaget. Jag trodde att han var lokalbefolkning men han var från Bullmark. Gravmark är nog metropolen om man bor i Bullmark.


BallongbarnHela festivalen

Hon tänkte och tänkte och plöttsligt kom hon på det! Balt balthazar...

Nu har jag löst problemet med hummelgetingen! Det är naturligtvis en humla som har tagit cellgifter och har tappat hummelluddet! Att jag inte tänkte på det tidigare.

På besök i verligheten

Jag slet mig från Harry Potter idag och åkte till stan. Skulle hämta en skiva som en vän ville ha bränd. Det var folk där! Det var faktiskt inte så tolkigt ute i den riktiga världen. Jag köpte mat. Så nu kan jag fortsätta lästa Harry Potter and the deathly hallows.


image126
Så där i största allmänhet.

image127
Och den stackars grävgubben har gått in i väggen. Det är en hård branch med mycket förvirring och många gropar som ska grävas.
RSS 2.0