Hämnd

En dag kommer mina lilltår hämnas på mig för misshandeln jag har utsatt dem för under deras små liv.


boll boull boll kotte

Igår spelade jag fotboll/basket för första gången på si sådär tio år. Då min egen fotboll som jag fick från Kicks fotbollsskola någon gång under forntiden, lider av KOL efter att ha tjuvrökt i pappas förråd i 20 år och min basketboll är mystiskt försvunnen (förmodligen även den i pappas avgrundslösa föråd) så fick jag låna en boll av en kompis. Jag misstänker att hon har stulit den från ett enbent och blindt barnhemsbarn från rumänien, men den är rund och välpumpad så jag är inte petig.

Jag var aldrig den personen som dribblade och fintade på tiden då det begav sig, men jag kunde framföra bollen och emellanåt peta in den bakom den viftande personen i det stora målet. Jag var heller aldrig någon tvåmetersgud på basketplanen men jag lyckades studsa bollen och pricka korgen när jag stod en bit ifrån den. Det ligger nära till hands att skylla min nuvarande inkompetens på att fotbollsplanen lutade och att vi spelade basket med en fotboll på en sprucken basketplan men det är mer troligt att jag helt enkelt har förlorat den bollkänsla som jag eventuellt hade en gång i tiden.

När vi gick hem hade jag ett rödfläckigt märke på armen som såg ut som att det skulle utvecklas till ett blåmärke men det blev inget. En bruten nagel och ett torrt grässtrå som hade åkt in i armen som en sticka är inte på långa vägar lika coolt som ett maffigt blåmärke efter en snygg glidtackling.


Knarkpengar

En kompis betalade tillbaka en peng som hon lånat till min internetbank. Nu står det i kontoutdraget: Köp heroin. Kan ju hoppas på att jag inte behöver gå till banken och fixa nåt inom den närmaste framtiden. Kontoutdragen finns väl bara kvar i registret i ett år eller två?

Harpya vs harpyja

Vissa dagar lär man sig mer än andra. Jag läste i komentarerna på Monstruösa Margits blogg ordet harpya. Jag trodde precis som Monstret att det var nåt hippt ord eller en felstavning men nu har även jag googlat googlat mig fram till det fantastiskt konstiga djuret.

Harpyan är en en meter lång och två meter bred apörn som äter sengångare, apor, myrslokar och piggsvin.

Harpyja. Gravyr av Matthius Merian 1660 
Harpyja och Harpya. Båda lånade från wikipedia.se.

Även om de har vissa likheter så är Harpyjan (till vänster) mycket riktigt för bra för att vara sann. Hon hör hemma i den grekiska mytologin och rövade,  snabbare än vinden, bort människor som sedan aldrig återsågs. Harpyan däremot är Panamas nationalfågel och jagar bara långsamma, konstiga, luddiga eller taggiga djur.


Gratis

Spraydate gör reklam för att man kan kan flörta och dejta gratis. Brukar det inte alltid vara gratis? Heter det inte nåt annat när man betalar för sin dejt?

Med en nyckel i lacken

Ett sånt där ordprogram på teve:

- Grattis! Du har vunnit 20 000 kr, vad ska du göra med pengarna?
- Repa bilen.

Min första tanke. Verkar dumt att betala för..


Plåster

Är plåstren i afrika mörkbrunt hudfärgade?

Konstiga saker i Umeå

I lördags var jag på MADE-festivalen (Music Art Dance Etc) på Norrlandsoperan här i Umeå. Det är en konstig festival i dubbel bemärkelse.

Jag gick dit för att se Woven Hand men eftersom jag nu ändå hade en biljett för hela kvällen så tog jag naturligtvis tillfället i akt att se annan musik, dans, konst och konstigheter också. Vi såg mycket bra fint och vackert men  sen såg vi en del ganska suspekt också.
 
Jag tycker att det är konstigt att vara på en plats där det står folk i bikini och solglasögon på lådor och dansar till Dr Alban samtidigt som det går en video med folk som gympar i bakgrunden. Det var i och för sig nästan snäppet konstigare att se samma video med gympande rumpor i bakgrunden när en fyllig kvinna med korsett sjöng Carmen. Eller vad säger ni om en kvinna som satt i ett terarium tillsammans med kaniner och var ett stilleben i fem timmar. Hon och kaninerna satt inte ens stilla. Vi blev lite besvikna över att hon inte satt på en stor scen med 500 kaniner runt sig som var rymningsbenägna. Hade blivit lite mer action då. Funderade lite på hur det skulle tolkas om man kastade grönsaker på henne. Kaninerna hade nog blivit glada för lite sallad. När jag ska göra en performence och vara stilleben ska jag vara apelsin. Om jag har tur får jag sällskap av en banan och ett äpple också.

Vi tittade också på en kvinna som spelade marimba och slagverk. Hon var väldigt duktig men efter att kompis T hade frågat mig om inte jag också tyckte att det lät väldigt mycket som Nalle Puh, kunde jag inte tänka på så mycket annat än Först hoppade Ru ner i gropen för att sedan hoppa upp ur den igen, och sedan ner och... Blablablaboing blablableong. Eller när alla Kanins släktigar kom på besök. Blollolololololllalalaoip.


Skatkyckling

Finns det någon period i en skatas liv när de är så där små och duniga? När jag ser dem skutta omkring är de ju lika stora som en vuxen skata, även om de betér sig som småbarn. På naturfilm får man bara se dem som små skalliga ailiens med stora gapande näbbar men de borde ju kunna vara så söta. Tänk en liten dunig svartvit boll, som en pipande kyckling fast skata.


Inte en modeblogg

Var på stan med Hummellisa idag. Kom på att jag faktiskt behöver en ny munkjacka eftersom hålen på ärmarna börjar bli så stora att muddarna riskerar att trilla av. Den jag har nu är gul och fin förutom hålen då. Jag tror att Hummellisa tycker att  det är lite irriterande att shoppa med mig eftersom jag sällan hittar nåt jag vill ha. Vi hittade en gul på JC. Den var ganska lik den jag har förutom att den hade ett fult märke (som enligt Hummellisa inte går att ha) och att den var lite konstig över magen. Kändes lite trist att köpa en likadan tröja som jag redan har haft i ganska många år så vi gick vidare. Efter x antal förslag: 

Hur ska den se ut då?
Den behöver ju inte vara gul direkt. Jag har inte så stora krav förutom att den ska ha dragkedja, inte från herravdelningen (där de är stora och breda), inte svart..eller vit..eller röd..eller trist blå..
Alltså gul!
Mm kanske..
Som den gamla?!
Mm den är ju fin...och gul.

Varför ändra det på det som är perfekt?

Kom hem med en prickig klänning istället som jag tror är för kort och oanständig..men den hade tyll! Kanske kan ha nåt under...

 
(Bild: Lindex Shop Online)

Om man klickar på bilden blir klänningen nästan lika stor som jag. Den är som sagt väldigt liten även i verkligheten.

Brum brum

bil
Handstämpel från Scharinska i Umeå

Om man fick så här fina stämplar på fler ställen skulle det nästan vara värt att gå ut krogen lite oftare. 

Trauma

Saker har urartat. GG:s bror har partaj för sig själv. Han ler och dansar. Det blinkar PARTY MODE omkring honom.
Jag är orolig för att morden på hans GG-bröder har fått bägaren att rinna över. Han kan inte hantera traumat. Galenskapen lyser i hans ögon och jag misstänker att han har börjat knarka.

RSS 2.0