Vattenpolo

Igår kväll var jag,  Ale och KompiS ute och spelade fotboll i regnet och blåsten. Vi var bara tre stycken och av någon konstig anledning var det ingen annan på fotbollsplanen. Först spelade vi två mot en på hela planen men efter första målet var vi helt slut, fotbollsplaner är verkligen stora, så vi gjorde två egna små mål och spelade en mot en och den tredje personen som irritationsmoment i mitten. Snusnäsduken som jag knöt runt huvudet för att det inte skulle regna in i öronen for ner över ögonen titt som tätt och glasögonen var ogenomskinliga av vattendroppar men jag gjorde ett mål i alla fall. Mina motspelare gjorde kanske lite fler mål men det var marginellt. När jag kom hem var ylletröjan tung och jag luktade som ett blött får.

Le!

Jag vaknade idag alldeles för sent. Steg upp och såg att det hade blivit vintertid. Helt plöttsligt hade jag inte stigit upp jättesent utan bara sent och huvudvärken som kom av att jag hade sovit för länge var vips borta eftersom jag hade sovit en timme mindre. Är det inte underbart när världen är med en!Blocket på Akademibokhandeln som man testar pennor på.

Facebook löper amok!

Jag klickade på en knapp och nu har Facebook skickat vänförfrågan till alla som jag någon gång av någon anledning har mailat med och också är medlemmar på Facebook. Hitills har jag fått svar från en bloggranne och en föredetta klasskompis till en av mina vänner. Nu väntar jag nervöst på att gamla arbetsförmedlare och besvärliga bekantskaper ska börja dyka upp i min vännerlista. Är det så här man skaffar vänner?

Storshopping

Idag har jag storshoppat. Köpte en verktygslåda och en påse spik på Claes Ohlsons. Efter jag hade betalat gick jag ut och tittade på kläder och lekte Bicykle Repairman (fast woman då). Folk såg konstigt på mig. När jag kom in på Bianco tittade expediten först på min verktygslåda och sedan på mig och sa Hej på ett sånt där uppfodrande vis. Vad hon egentligen tänkte var Så det är dax att komma nu. Vi har minsann väntat på att du ska fixa rören i tre veckor! När jag sedan skulle gå hem märkte jag att stan var inhuldad i disig brandrök. Älven såg ut som en tavla av William Turner. Jag har de senaste åren tänkt att Umeå kommer underminera sig själv på grund av alla stora gropar som de gräver överallt i staden och försvinna ner i djupet med ett Swop men nu började jag fundera på om det kanske var Stadsbranden 2.0 som skulle tvinga mig att flytta istället. Men om det hade varit en stadsbrand som var på gång så hade den varit ovanligt hemlig för enligt tidningen hade det inte kommit in något brandlarm, bara missnöjda människor som fick in rök i sina hus, så det körde runt en förbryllad brandbil och letade efter elden. Det visade sig att det var en bonde som eldade hö på sin åker.

Jag tänkte först att min verktygslåda skulle få heta Bernt men sedan tänkte att det var väl sexistiskt av mig att utgå från att det är en han så nu får hon heta Berit istället.

Vinterkräksjuka

Läste just i VK att vinterkräksjukan har slagit till i länet nu. Är det fortfarande vinterkräksjuka om det kommer på hösten? Är detta en följd av klimatrubbningarna. Kommer den i framtiden utvecklas till sommar-, höst- och vårkräksjuka också eller kommer vi ha vinterkräksjuka året runt eftersom årstiderna kommer slå kullerbyttor med varandra. Mai Tai på stranden på vintern och snöbollskrig på sommaren och några kräksjukor där emellan.

När jag var liten fanns den nog inte alls. Då var man rätt och slätt magsjuk utan några årstider inblandade, även om det ofta kom ett illamående just när man hade överdoserat godis kring julen.


Så här ser vinterkräksjukan/noroviruset ut.
De små vita prickarna på biden är snöbollar som flyger runt.

(Jag är ganska modig som bildgooglar "vinterkräksjuka" va?! Vad gör jag inte för er mina bloggisar)

Fniss


SolträdTrädet utanför mitt fönster har förvandlats till en sol som lyster gult på mitt vardagsrum.

Toppen
(Klicka på bilderna så blir de större)

Nu har jag varit och tittat på den galna trädgården igen. Man kan tycka att pappa är en Petsson som gräver kanaler och bygger broar på gården men han kommer aldrig upp i samma skala som den belamrade trädgården på Sofiehem! Det roligaste är att den förändras ständigt. I julas såg den ut såhär

På besök i vildarnas land


(Bild från "Till vildarnas land" av Maurice Sendak, lånad här)

Igår var jag på en fest fylld med 20-åringar. Det var en spännande upplevelse. Kompis M tog med mig för att jag skulle dra upp åldern lite så hon inte skulle behöva känna sig så gammal. När vi kom dit blev vi upplysta om att det var Britneytema* för att de hade fått greatest hits-skiva med henne. Kanske var det någon som fyllde år? Sedan utbröt en diskusion om hon är white trash eller bara var det förut men inte längre eller aldrig har varit. Jag lutar nog mot att kan någon vara white trash så är det Britney Spears som är personen man pratar om.
Det luktade svett och en svag "doft" av spya inne på festen och det kryllade av unga människor med korta kjolar och lät konstigt. Jag såg M:s förskräckta blick så jag sa till henne att vi kunde låtsas att det var en etnologisk exkursion. Det verkade lugna henne. Vi parkerade oss i köket där det var lite lägre ljudnivå och mer pratvänligt. Där satt en liten tjej med öron på kapuschongen. Hon såg ut som det där barnet i "Till vildarnas land" av Maurice Sendak. Hon hade runda ögon och log sådär busigt med framtänderna utanför underläppen hela tiden. En annan tjej frågade efter ett tag om vi inte hade träffats förut. Jag sa att det tror jag inte. Varav hon svarade -Har du varit inlagd** på sistone?. -Nä det har jag inte... -Aldrig? - Nä. - Jaha då kan vi inte ha träffats. Jag föreslog att hon kanske kände igen mig från att jag jobbade på en biograf här i stan. Folk gör det ibland.
När jag hade druckit upp min gigantiska folköl frågade trötta M om vi inte kunde gå hem. Det blev en ganska tidigt kväll men festen var förvånansvärt trevlig måste jag säga. 

Väl hemma gjorde jag pommes med varm cholkad och läste Alice i underlandet.* Britney = Britney Spears
** Inlagd = Psyket

TelefonsjukanMin trådlösa telefon har blivit sjuk. Det går inte fram signaler i den när jag ringer så jag tror att den är döende. Det ringer sällan till den i vanliga fall också så det är möjligt att det inte har gått att ringa till den utan att jag har märkt det. Jag är en dålig telefoninnehavare för jag misstänker nu i min efterklokhet att den har varit sjuk en längre tid utan att jag har märkt det för jag mins att när jag satte den i laddningsstationen för ett bra tag sedan så sa den biiip biiiip biiiiip biiiip biiiip etc. Jag blev natrurligtvis förskräckt eftersom jag inte viste vad den ville eller hur jag skulle få stopp på oljudet så jag drog ur kontakten och när jag satte i den igen så verkade den må bra. Jag tryckte på gröna luren och den fick kopplingston så jag antog att den var frisk men igår när jag skulle ringa till tele2 i ett annat telefonrelaterat ärende så gick det inte fram några signaler. Eftersom saker sällan (om jag var mindre blygsam skulle jag kunna säga aldrig) är mitt fel så utgick jag från att det var fel på Tele2. Idag när jag ringde hände samma sak. Tanken att det kunde vara telefonen det var fel på väcktes och jag provade att ringa ett annat nummer och samma sak hände igen.

Så nu har jag grävt fram min gamla turkosa telefon med sladd som jag fick från telia när jag startade mitt första abonemang hos dem. Det är väldigt förvirrande med den telefonen för idag när jag satt vid datorn hörde jag ett främmande tutande ljud i hallen. Klicketiklacketi skrammel skrammel sa hjärnan och jag kom fram till att det var telefonen som ringde. Jag lyfte på luren men på insidan av luren fanns inte knappen med den gröna luren som jag brukar trycka på när jag ska svara i telefonen. Hur svarar man i en lur utan knappar på insidan? Klicketiklack skrammel skrammel sa hjärnan och jag öppnade munnen och sa -Hallå? in i luren. I andra änden svarade min pappa -Hallå. Sedan fick jag sitta på golvet brevid telefonen och prata och leka med sladden precis som på den gamla goda tiden.

Så vad händer egentligen om det blir en nödsituation när det är strömavbrott när alla har trådlösa telefoner som är beroende av el? Förslaget är att man skulle ha en gammal snurrskivetelefon i en glasmonter med en klisterlapp på där det står Krossa glaset vid strömavbrott/fara. Problemet är bara att dessa telefoner föddes på den tiden då man ringde 90000 istället för 112 så det är inte säkert att man skulle komma fram till SOS alarm...

Jag vinner nästan alltid


Hjärnknäpp?

Är det bara jag som har upptäckt att dataspel går snabbare på kvällen? Kan detta bero på samma fenomen som gör att man får infallet att slänga det gamla tevattnet i soporna innan man häller i nytt vatten inför kvälls/nattfikat?

Hahahadenäran!

Bild på Tunaskolan
(Bild lånad från lulea.se)


Jag läste i NSD på nätet att min gamla skola fyller 40 år. Detta har de firat med att föredetta elever som nu spelar i Planja basket har fått komma tillbaka och spela en match mot de nuvarande stjärnskotten på skolan.

"Denna gång förlorade tunaeleverna matchen knappt och efteråt skrevs det autografer. Julia Lustig, 10, var en av de som fick en namnteckning.
- Men jag kommer inte ihåg var han heter, sade hon och visade stolt upp sin underarm." 

Det är viktigt med idoler...


(Hela artikeln finns på http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4037031)

RSS 2.0