Krasch bom bang

 • Vasen som jag fick när jag tog stundenten Krasch i golvet - Trasig
 • Cheescaken till midsommardagsgrillningen rann ut i frysen (eller delar av den) p.g.a. en otät lösbottenform  Trasig? Är inte helt rätt årstid för att avfrosta frysen så jag får nog leva med att jag har frysta gula smetiga ränder längs alla lådorna och motsvarnade rand på insidan av frysens dörr. Men som Kompis sa när jag tyckte att det såg äckligt ut; Jag tycker att det ser gott ut, smakar ceescake!
 • Dammsugaren - Trasig
 • Lurarna till mp3-spelaren - Trasiga. Från början glapp men efter vissa lagningsförsök (ihoppusslande av två lurrar), som resulterade i ormbo av tråd och smältlim och möjligtvis ett lätt knaster (om jag inte inbilade mig), slängda.
 • Skrivaren - Trasig

  Allt detta under en veckas tid. En trasighet kommer sällan ensam.

  image117

  Sen får man ett sånt här meddelande från en främling på fotosidan man hänger på:
  "You are my photo hero, so many good ones you make thank a you." 

  Då gör det inte så mycket att jag håller på att ta sönder mitt hem.

Film är bäst på bio!

                Film är bäst på bio

Herr och Fru sjöodjur

                             Tavelsjöodjuret

Som vi alla vet så bor det ett odjur i Tavelsjön. När jag kom till Umeå trodde jag att det var en bluff för hur skulle ett stort odjur kunna bo i den lilla pölen men nu vet jag bättre. Nu när jag har fått lite mer information har jag listat ut hur det hela hänger ihop.  Jo så här är det, Tavelsjön och Storsjön är sammanlänkade av en lång grotta. Det är ju jättespännande! Det har alltså siktats odjur i båda sjöarna innan man visste att de var sammanlänkade. Är detta en tillfällighet? Så jag har listat ut varför det bor ett odjur i den lilla pölen Tavlesjön. Tavelsjöodjuret bodde en gång i tiden i Storsjön men när förhållandet mellan strösjöodjuret och taversjöodjuret började bli rostigt så valde de att bli särbos istället och vem är det som får flytta till den lilla ettan? Jo kvinnan. Ett välkänt faktum att mannen behåller villa och motorsåg. Så hon fick vackert simma iväg till den lilla Tavelsjön. Nu har hon skaffat egen mototsåg och trivs bra.

Det var jättemånga människor på stranden vid Tavelsjön på midsommar. Jag vadade lite men jag såg ingen som badade. Varför? Människa + sjögräs  = sill och gräslök i sjöodjurens värld?

Dammsuck

Jag tänkte dammsuga idag men dammsugaren började lukta bränt...ordentligt bränt.. så bränt att jag var tvungen att vädra några timmar sen, så jag stängde av den innan den började brinna. Ska köpa ny nån dag.  Får nog dra ner på den årliga dammsugningen till vart annat år så jag inte överanstränger den nya också.

Trivs som fisken i vattnet

Var ute och fiskade igår. Fiskarna retades med oss och plaskade längre bort i vattnet men upp ville de inte. Vi gick runt hela Nydalasjön men träffade bara en man som hade fått upp nån fisk och det var en mört så den räknades tydligen inte. Jag klandrar inte fisken, för vattnet var jummet så vem skulle inte vilja ligga där och simma ryggsim och skoja med spöförsedda människor i regnet?

I serietidningar får folk stövlar på kroken, i norrland får man rejäla bråddar i läder. Jo det är sant! Kompisen fick en redig brådd på kroken. Jag fick äran att ta loss fångsten. Kanske skulle göra en deal där. Jag plockar bort hans bråddar om han tar loss mina fiskar.

Det var nån där nere i djupet som åt upp räkorna som vi agnade med men ingen som ville äta på kroken. De är listiga de små liven. Tidigare har jag fiskat mycket utan krok men nu när jag vet att man ändå inte får fisk så kan jag nog tänka mig att använda krok i fortsättningen.

Större än vi någonsin kunde ana!

                            image8
Bild fräckt snodd från en Lennart Hoppas på att han inte skickar torpeder efter mig nu...

Jag var i en liten by utanför Umeå på midsommar. När jag åkte hem såg jag en rolig skylt men hann inte fota den eftersom jag satt en en bil som jag inte hade kotroll över eftesom det inte var jag som körde. Idag läste jag en blogg som jag aldrig har varit in på förut och tror ni inte att det fanns ett foto på precis en sån skylt?!!! Jag hade här en länk till sidan men tänkte att folk ids säkert inte klicka på en länk (ja dagens ungdom) och kände min kriminella ådra dunka (är det kriminellt att låna bilder av andra bloggar om de inte är skyddade? Låt oss istället säga min skruppellösa sida gjorde sig påmind) så jag la helt fräckt upp bilden här på min sida för allmän beskådan. Jag såg skylten utanför Umeå men den andra personen verkar ha hittat den någonstans mellan Strömsund och Norge. Så rent tekniskt har jag riskerat mitt liv (torpederna ni vet) för en bild av en skylt som jag egentligen inte ens har sett. Det bör ju inte vara samma skylt för enligt mina georafikunskaper ligger inte Umeå mellan Jämtland och Norge men det verkar konstigt att det står skyltar lite här och var med anvisning om att man ska svänga höger (alltid höger..) en km för att komma till Amerika. Är inte det här ett fall för Arkiv X? Vad händer egentligen med dem som svänger av vid dessa skyltar? Själv känner jag i alla fall ingen som har kommit tillbaka och kunnat berätta om upplevelsen efter att ha svängt vid en dylik skylt. Hamstrarna som man experimenterade med kom nog heller aldrig tillbaka. Det skulle dock spara in en del utsläpp om man slapp flyga över atlanten för att komma till Amerika...

Hörde att det finns ett Lund utanför Vindeln också med bara ett par hus. Det är inte bara inlandsisarna som flyttar på sig...

Stress och smärta

Vaknade av att jag slog knät i en metallpinne... har en sån där säng som ser ut som en järngrind/soffa. Det var dock värre den gången när jag skulle vända på mig i halvt sovande tillstånd och dunsade in med huvudet i betongväggen. Huvud är förvånansvärt mjuka i förhållande till betong. Det sa TJOCKBOING. Det är vid sånna tillfällen man börjar skratta hysteriskt för att  man känner sig så dum samtidigt som det gör rejält ont.

Jag var på Maxi igår. Det skulle jag inte ha varit! Det var dödens död pina. Jag trodde att det skulle vara mindre folk eftersom jag inte gick dagen före midsommar men det var folk överallt och var man än gick så var det folk som gick in i mig. Jag var SÅ nära att vända och gå igen men jag behövde verkligen mat och det är ju trots allt billigare där så jag var tapper och härdade ut. När jag kom till kassorna var det kilometerköer och vagnarna var fyllda till bristningsgränsen. Själv stod jag där med min lilla korg. Inte ens musik i öronen fick ner min stressnivå. När jag tittade på kvittot såg jag att jag hade betalat för en Lätta för mycket. Jag tog ett djupt andetag och gick tillbaka till kassan. Fick tillbaka en liten slant och gick. När jag kom hem såg jag att jag hade betalat för en mjölk för mycket också. Kassorna måste ha löpt amok av stressen. Usch! Jag ska skriva in i almanackan till nästa år att jag ska undvika stormarknader minst en vecka före midsommar! Till råga på allt hade glassen hunnit smälta på vägen hem och spridit sig över de andra varorna i kassen.

Hjälp?

Blomma

Jag håller på att måla en tavla men jag tycker nog att någonting saknas... har någon något förslag? Färgerna är inte fullt så kraftiga/lysande i verkligheten men annars ser den nog ut ungefär sådär. Den är nästan en meter i diameter om det är till nån hjälp.

Inneboende

                                        image114


Jag har upptäckt två inneboende hos mig. Den ena bor vid bakongdörren och den andra i basilikan....eller bodde. Jag vet inte om hon bor kvar. Har inte sett till henne på några dagar. Jag är rädd för att jag har ätit upp henne!

Jag hann inte ens fråga vad hon hette. Förut bodde en krabat på min ljusslinga i vardagsrummet. När han presenterade sig lät det som han sa Butter men jag tror att han sa Bo-Bertil. Han pratade mycket tyst.

Han klagade på min städning, jag blir dammig om fötterna när jag går, sa han. Pytsan. Han sa att det var därför han slutade gå ut på promenader men jag tror att det berodde på att han var lat och det är varmt och skönt på ljusslingan. Ja de är ju både lata och arbetsskygga de där typerna. De har ju åtta ben, då kan det väl inte vara så jobbigt att ta en promenad men de ligger bara i nätet  med alla fötterna i vädret med en tidning över ögonen.

För några dagar sen träffade jag en tjej som bor i australien. Hon hade blivit biten i tån av en spindel så hela foten hade svällt upp. Jag hoppas att mina inneboende inte vänder sig mot mig på samma sätt.

När polisen hittar mig efter några veckor kommer grannarna säga, om killen vid balkongdörren, verkade väl snäll, höll sig mest för sig själv, gick sällan ut, pratade inte gärna med folk, men jag trodde aldrig att han skulle göra nåt sånt här... Folk kommer vara chockade men en del kommer vara lite vad-var-det-jag-sa-iga och säga, Ja, jag förstod att nåt sånt här skulle hända, hon skulle aldrig ha släppt in en främling i sitt hem. Jag tyckte hela tiden att han verkade lite underlig. Sånna där kan man inte lita på, men hon som bodde där var ju också lite speciell...vill inte tala illa om de döda men man skulle nog nästan kunna säga på gränsen till naiv, ja naiv är rätta ordet, hon skulle aldrig ha låtit han bo där. Skulle nästan kunna säga att hon fick skylla sig själv, nä så kan man inte säga..men jag viste att det var nåt skumt med honom, jag har hört att han är en sån där svart änka....dödade visst sin fru. Ja det är tråkigt det som har hänt.

Bo-Bertil var snäll men bor inte kvar här längre. Han är ute och går för freden så han kanske inte var så lat iaf. Innan han gick kramade han  mig med alla åtta armarna. Tappade nästan andan lite.

Jag snöar

Mina axlar fjällar duktigt. Det ritshar så där härligt när jag drar...Nu har det spridit sig ner på underarmen. Jag ser ser ut som ett  sjökort med små öar och grund på höger arm.

Och pussel är en tiger...


Uppdaterad:

Vad får en att tro varje gång man har bränt sig att man kommer slippa ömsningen om man bara smörjer in sig?
Nu är det inte öar längre. Nu är det ett jämnt fliktäcke. Ser ut som cocosboll...som snöar.

Är veganer emot människoskin också? Jag menar om jag skulle donera ett ömsat skin till en väska eller ett par moderiktiga skor...

Törnrosas björkskog

Trappbjörk

Det har växt upp en björk i min trapp och en hel skog har ploppat upp utanför dörren till trappen. Jag borde kanske  gå ut oftare?

För barn?

 

Högtryckstvätt för barn.

Kopplas till befintlig vattenslang med snabbkoppling. Mått: 250x150x85 cm.
Artikelnummer 34-7136
149:-
Klicka på bilden för att se en större bild (öppnas i nytt fönster)
                                                        


Är det bara jag som funderar över om den ska användas av barnen när de ska städa gården/bilen/huset eller valfritt barnarbete eller om det är för att man ska spola av de små smutsmagneterna  innan de får sätta sina små lortiga fötter över tröskeln?

Kaninasnok

Saker som talar för att jag är en orm:

*Har förmodligen samma längd som en medellång orm, ca 162 cm
*Smal
*Glasögon
*Rött huvud och delvis röd kropp
*Randig
*Ömsar skin (skulle väl se fräckt ut att ha ett helt ömsat skin från en kaninaarm på väggen så som ormägare brukar ha)
*Torra fötter som säkert skulle kunna utvecklas till en skallra. De kan redan nu raspa när jag drar dem mot varandra.
*Långa tänder
*Gilar kramar
*Ligger gärna på klippor och slöar

Fjällaxel Rött hår Randiga fötter
Rödrandig kropp som ömsar.  Rött huvud.                 Randiga fötter.                                         

Nurik

                                                                               

Jag har äntligen fått pengar från a-kassan efter 3 månaders arbetslöshet! Inte nog med det, jag har fått tillbaka på skatten! Jag är rik som ett troll, ett troll med 65% a-kassa från deltidstjänst. Jag undrar vad jag ska göra med min nya rikedom? Bada i sedlar eller duscha i Evianvatten?
 

 

Joakim von Anka                     image109


Sju skyttar sjuter, skyttechock! / Röd som en Robin Hoodräv.


                                                    http://www.ucf.edu/people/html/tad.html
                               Hodeladie hodeladie hopsan vilken dag!

Nu har jag kommit hem från bågskytten. Jag försökte intala mig själv att jag var Robin Hood. Är nöjd med min prestation. Ingen dog. Bågskyttemannen sa att man absolut inte fick gå fram till tavlan innan alla hade skjutit klart för pilen skulle gå rakt igenom mig. Det lät obekvämt så jag lät bli.

Det känns inte som att jag kommer få så farlig träningsvärk men det kan hända att den döljer sig i den gamla och exploderar imorgon som gubben i lådan när jag ska stiga upp. Däremot föreslår jag solskyddskräm, och inte bara på axlarna. Solskyddsfaktor 60 på vänster arm och 120 på höger (anpassas naturligtvis efter väderstreck)  kanske skulle vara passande. Armarna är brända hela vägen ner till handleden..en bedrift man inte ofta klarar att genomföra. Har också en rolig röd fyrkant till u-ringning (efter ett inte allt för u-ringat linne) som kommer försvåra mina chanser att sommarjobba som premiärlejon.

Det är en vickpåändanaffär ja en vickpåändanaffär...trallalala

Igår var jag på afrikansk dans/gympa i parken. Nu rör jag mig som en höggravid gamling. När jag ska ta upp nåt från golvet hör jag mig själv säga Ohfff när jag jag böjer mig ner sen samma Ohff när jag ska räta upp kroppen igen. 

Det var roligt men jobbigt. När det hade gått 3 minuter av passet började en stark önskan att det snart var över växa till liv. Det var tur att jag inte visste att det var 57 minuter stjärtvick med hopsahopsa och flax med armar kvar. Hur bär man sig åt att vicka på ändan, gå steg i en speciell riktning i en särskild takt och röra på armarna efter bestämda mönster samtidigt?? Det sägs att män har sämre kordinationsförmåga än kvinnor. Jag måste vara en man!

Jag har dock en känsla av att jag nästa torsdag har förträngt hur ryggen känns som en bräda och insidan, ja insidan, av låren känns som att jag är 90 år och väntar på diverse proteser och ledkulor och tänker Men det var ju roligt, inte var det så farligt.

Så om du bor i Umeå så kom till Vänorsparken klockan 19 nästa torsdag och vicka på rumpan i takt med tummorna bump bump för risken att jag är där är stor.

Imorgon ska jag testa bågskytte.. Det blir ett fint komplement med träningsvärk i armarna också. Snart är hela kroppen obrukbar.

Stolt ägare till en värdelös blogg


My blog is worth $0.00.
How much is your blog worth?


Jag väntar nog ett tag till med att sälja min blogg till amerikanerna...

Hundsmörgås

Har ni också märkt att kombinationen bröd (halvmörkt), cogacsmedwurst och gurka tillsammans luktar hund.

Genomstekt viting

Har legat i solen idag. Trevligt men borde jag inte veta att jag precis som julskinkan fortsätter att stekas långt efter värmetillfället. Mina ben matchar mina läppstiftsfärgade skor mer och mer.  De stackars benen har levt i totalt mörker i nästan ett år och nu när solen är framme så chockar jag dem med att till och med  sitta och plaska i vattnet med fötterna från en brygga. Vi vet ju alla att sol tar minst tusen gånger mer vid vatten. Jag hade benen upp till knäna i vattnet en lång stund. Får jag säga att jag har badat nu? Jag hade på mig bikinin. Eller hur stor procent av kroppen måste badas innan det är ett oficiellt bad? Börjar man med en låg procentsats medan det fortfarande gör ont i fötterna vid själva sjösättningen och ökar när det blir nästan behagligt? Ex. medan det fortfarande är is på vattnet krävs bara vatten till mitten av ena smalbenet alternativt till anklarna vid dubbel sjösättning medan det i mitten av juli krävs att man minst har simmat tre simtag för att få kalla det bad.

I och med att solen kom så blev jag tvungen att hyvla av lite päls från benen också. Detta medförde att rakhyvlen bäckade igen och jag drog med tummen längs med bladen för att få bort pälsen. Jag är nu glad att reklamen har en viss inkubationstid på mig så jag bara använder en rakhyvel med två blad istället för sju stycken eller vad de är uppe i nu. Då hade jag fått ett blodbad och en obrukbar tumme i minst ett par veckor frammåt.


Håller på att bli gammal

Tecken på att jag håller på att bli gammal

* Jag har märkt att jag har blivit hårigare på sistone. Är lixom lurvig på armarna, ansiktet...för att inte tala om benen.
* Igår berättade jag en sak för en kompis som han hade berättat för mig...kunde slå vad på att jag hade hört det någon annan stans...
* Jag brukar tänka om unga människor med små coola kläder, men oj vad kallt det ser ut.
*På tåget hem från Göteborg tittade jag på ett gäng i restaurangvagnen och funderade om de verkligen hade åldern inne.
*Jag är farligt nära att berätta om konsistensen på det jag hostar upp när jag är förkyld.

Men allt detta kompenseras av mina läppstiftsfärgade skor!

Mitt nya peppiga liv

image108

Jag känner mig som när jag fyllde sju år och fick en rosa klocka i födelsedagspresent. Har nog inte ägt något rosa sendan dess. Nu äger jag en lysrosa skokartong med medföljande skor vars färg heter lipstick. Med dem skorna kan jag vinna vilken hopprepstävling som helst! Jag tror att de är snabba också!

RSS 2.0