Alkohoj

Jobbade igår ihop en tredagarsbiljett till musikfestivalen Umeå Open och var där igår kväll och njöt av musik. Kompisen ville dricka öl. Jag var trött. Inte lite trött utan verkligen jättetrött och frös dessutom så vad kan då vara bättre än en kopp kaffe? Det såg inte ut som att det fanns nåt kaffe bakom baren så jag gick och köpte en dyr pappkopp utanför barområdet. När jag kom tillbaka tittade vakterna (som har i uppgift att se till att ingen under 18 år kommer in och ingen öl ut) konstigt på mig så jag visade hjälpsamt upp mitt gula papparmband som visar att jag är över 18 år men de blev inte nöjda.
- Mja nu är det väl så att man nog inte får ta in dryck ...
- Men det är ju kaffe!
Med ett ansiktsuttryck som ett desperat frågetecken.
Vakterna såg roade ut och bytte blickar fulla i skratt.
- Ja vi kan väl se lite mellan fingrarna antar jag.

Före 18 år måste man smuggla för att få dricka alkohol och efter får man smuggla för att slippa.

Mitt påsklov i Metropolen

På vägen dit stiftade vi bekantskap med ett snömoln som snabbt kom över oss. Vi såg kanten på det när det kom flygande. När vi kom fram jobbade vi med elden i en och en halv timme. Vi huffade och puffade och använde granris men utan någon större framgång.

Rök

Ingen eld utan rök. Ingen rök utan eld. Så under all rök måste det ha funnits något eldliknande.

Skidor

Men det var mysigt. Vi drack varm choklad. Pinnbrödet fick vara kvar i väskan. Det var sorgligt när syster dödade den lilla elden som jag hade fått till, med snö, när vi skulle åka. När vi skidrade (ja man har rätt att säga skidra om man kommer från norr)  hem lekte vi Robert Knapp och Is-Björn Avundsen. Vi såg rävspår i snön och när vi kom hem hade pappa lagat mat.

Palt!

Vid matbordet i Metropolen
-Jag åt isterband härom dagen. Det var gott.
-Det var länge sedan. Pölsa är också gott.
- Pölsa. Pöööllsa. Man riktigt hör hur äckligt det är.
- Det är ju gott om man låter bli att tänka på punkterade ögon. Jag tycker "palt" låter som en groda som trillar från en hög höjd och dör. PALT!

Mångbottnat språk

Det finns sex olika betydelser av ordet Vad. Det är inte så få (Det har 2 betydelser, Är - 1, Inte - 1, - 3, och Få - 2)
Det är ett under att vi svenskar ibland förstår varandra.

image194

Inte så nördig

 

Jag måste skärpa mig...

Varför???

Hur kommer det sig att man blir hungrig fler gånger på en dag om man har stigit upp tidigt? Frukosten räcker ju bara en fjärdedel så länge som om man stiger upp och äter den senare. Kan det vara på grund av de fruktansvärda påfrestningarna kroppen utstätts för när man måste stiga upp i ottan?


Oompa loompa doompety doo

Ica Maxi kl. 8.05 vid öppning är en annan värld. Det kryllar av personal. Som ompalompier skuttar det omkring i sina röda skjortor och fyller på varor och trallar ompalompievisor i Maxitappning.

Oompa loompa doompety doo
I've got another puzzle for you
Oompa loompa doompety dee
If you are wise you'll listen to me

Who do you blame when your kid is a brat
Pampered and spoiled like a siamese cat
Blaming the kids is a lie and a shame
You know exactly who's to blame

The mother and the father

Oompa loompa doompety da
If you're not spoiled then you will go far
You will live in happiness too
Like the Oompa Loompa Doompety do


Svarta hål

Jag hatar när jag lägger saker på ett "bra ställe så jag ska hitta dem" för jag hittar dem ju aldrig sen. Jag får i alla fall springa runt och leta efter sakerna fast med den irriterande vetskapen att jag har lagt grejen på ett "bra ställe". Jag vet fortfarande inte var jag har lagt bibliotekskortet til UB, bara att det ligger på samma ställe som kopieringskortet och passerkortet till universitetet. Idag letade jag efter mitt busskort till Metropolen i norr men kunde inte hitta det. Senare hittade jag det i plånboken brevid betalkortet. Vem hade kunnat ana att jag skulle sätta ett busskort där?!

Kanske skulle skriva på en lapp över alla bra ställen där jag lägger saker så jag hittar dem igen. Sedan kan jag sätta lappen på ett bra ställe där jag hittar den.


Längst där inne ligger alla de förlorade korten och udda sockarna.

Mitt hem är ditt hem. Ditt hem är hemma hos mig.

Öppnade dörren när det plingade på den idag. Där stod Kompis med en nyckel i högsta hugg.
Jag är nog här lite för ofta
Jasså?
Jag tog fram min lägenhetsnyckel när jag kom till din dörr.
Mmm då kan det vara så... välkommen hem då..


Jag gör det. Kompis gör det tydligen inte.


Ansiktsmask

Är det bara jag som tycker att ansiktsmask är ett vidrigt ord?
Ånej jag har drabbats av ansiktsmask nu igen!
Genant, inte då. Många går omkring med ansiktsmask helt i onödan. På Apoteket hjälper vi dig så gärna. Vira en plastpåse runt huvudet så de dör och köp sedan vår pincett, speciellt utvecklad för att dra ut döda ansiktsmaskar med.

Ett roligare ord är Halallamm, motsatsen till haramlamm. Det kan man göra en knepig ramsa om och säga tio gånger i rad snabbt.

Handklovar

Enligt Facebook ligger jag på tiomiljontetrehundrafjortontusentolvte* plats för vem man vill sitta fast i ett par handbojor med.

Jag vill inte sitta fast i ett par handklovar med er  heller. Sådeså! ;P
*10,314,012 (för dig som har svårt att läsa långa ord eller helt enkelt är lat)


Bada med fiskar/En tjej på hugget/En ful fisk på kroken/Fick hugg

Jag planerade att gå till isen och pimpla med vänner för en vecka sedan. Först blev det snöstorm och sedan slask. Går man ut på isen nu är risken överhängande att man får lite mer närkontakt med fiskarna än önskvärt. Vi har skjutit upp fisketuren på obestämd tid och mitt nyinköpta pimpelspö har fått ett tillfälligt hem på skänken i köket.

Idag satt jag på skänken och pratade med middagskompis medan vi väntade på att fisken i ugnen skulle bli färdig när jag fick en mental bild i huvudet av hur jag la spöt på bänken på samma plats som jag nu satt...försiktigt försiktigt lättade jag på baken och insåg att jag mycket riktigt hade satt mig på kroken och nu satt fast som en liten maggot. Som tur var hade den bara hakat fast byxan.. Kompis frågade lite försynt om jag ville ha hjälp med att lossa mig själv från spöt. Hrmm ehh. Funderade igenom om jag skulle lyckas ta mig loss för egen hand men blev tvungen att tacka ja till erbjudandet.

Tackar de ko(s)miska krafterna för att jag inte hade tighta byxor på mig.


Jag, Kalle och Bertil i köket.


Jättarna Klafs och Klofs badar

Var ute och promenerade i regnet och gick i vattenpölar idag. Efter gårdagens promenad i mina håliga vinterskor var jag less på isande blöta fötter och tog idag på mig mina gröna stövlar från klass 5 i storlek 34 när jag skulle gå ut på promenad i regnet. Det bästa valet jag har gjort på länge. Jag och kompis L plaskade omkring i djupa vattenpölar och lekte jättar bland isflak. Sedan gick vi hem och drack varm choklad med grädde.


                      image193

BOM KRASCH KASPLOSCH!


Tänk om den fyrkantiga dosan med de lysande digitala siffrorna som sitter fast på ett hus här i kvarteret faktiskt är en bomb. Vad förvånade alla vi som har tänkt Ähh det är väl en elmätare eller nåt annat tråkigt, ska bli om det visar sig vara en sprängladdning inställd på att detonera 27 juli 2009 klockan 13:58.
                                              


Kanske inte är någon bujinkanina trots allt...

Jag gick inte dit idag... Ibland kan det vara roligare att laga mat med kompis och äta äppelpaj än att slå på saker så man får skrubbsår på händerna..

Bujinkanina

image192
Så, nu har jag provat Bujinkan. Det är någon slags medeltida japansk kampsport som går ut på att man ska försöka låta bli att bryta av handlederna på motståndaren om hon/han inte är ens riktiga fiende.
Jag jobbade under en veckas tid på att få med en kompis till prova-på-kvällen. Kompisen var skeptisk. Använde argument som: de skriker på en, tvingar en göra armhävningar, jag får panik om någon lyfter i mig. När jag för sista gången igår tjatade på att hon skulle följa med, hade hon råkat glömma bort det och flytt Umeå.

De skrek inte och inga armhävningar. Det var nästan inte jobbigt alls men svårt och smärtsamt. Kändes löjligt att inte klara att göra axelkullerbyttor när man lärde sig de vanliga när man var i tvåårsåldern. Jag tycker inte om att göra saker som jag inte redan kan. Vill gärna att folk ska säga "Är du säker på att du inte har gjort det här förut?! Oj vad duktig du är". Är det så mycket begärt?

Tjejen som jag tränade slag med/mot hade en hård fokuserad blick och slog så hårt i mitsen att det gjorde ont och jag åkte baklänges. Det är vid sådana tillfällen jag blir medveten om min litenhet. Jag insåg efter en stund (när hon fällde mig med en rörelse som vi inte lärt oss) att hon inte var nybörjare.

Jag inser nu även fördelen med att ha boxningshandskar på sig.  Att slå utan gör ont. Vi blev erbjudna tejp att linda runt händerna om det började blöda men jag antar att tejp är för veklingar så vi tackade nej.

Medan jag tränade tänkte jag att det här är nog inte en sport för mig. Med min kordinationsförmåga är det ett under att jag alls kan gå upprätt och inte trilla ner från trottoarkanter. Anledningen till att det inte var superkul var nog att jag var dålig på det och det ligger inte riktigt för mig att ge upp bara för att jag är dålig, så jag funderar lite på att gå mina tre gratisgånger i alla fall för att ge det en chans.

Den som lever får se...

Ulv i fårakläder

Råkade bläddra förbi ett program om folk som sätter dyra designerkläder på sina hundar. Om man vill spendera riktigt mycket pengar kan man köpa en päls till hunden. Cirkeln är sluten. Vad kan passa bättre på en hund än en päls?

Personligen skulle jag nog föredra hundens egen päls men har man för mycket pengar så har man.


Eller kanske inte...

Snabelkyckling

Snabelkyckling

Jag och en kompis började efter ett missförstånd diskutera hur en snabelkyckling ser ut. Jag lovade att jag skulle rita en till henne, så här är den Lisa.

RSS 2.0