Anslagstavleshock

Lapp snälla...       Fd anslagstavla 
Snälla anslagstavla kom tillbaka, Vi saknar dig!          Anslagstavla sökes. Senast sedd iklädd
Du behövs!!                                                                           traditionell lappklädsel.
Enda i Ålidhem. (Snälla kom tillbaka) :( 


Så, tillbaka till anslagstavlan på Ålidhem centrum. Eller rättare sagt den före detta anslagstavlan på Ålidhem C för helt plöttsligt en dag när jag kom dit så var den BORTA! (Här hör du samma bakgrundsljud som i Ture Sventon när Vesslans namn nämns,  Ta ta ta taaaaaaaa) Lappen ovan satt på väggen där anslagstavlan hade varit. Nu är den av oförklarlig anledning borttagen.

Är det inte intressant att folk vägrar acceptera att tavan är borta och har fortsatt tejpa upp lappar där den var. Märk väl, inte en lapp utanför den rena fläcken. Folk kanske inte har sett att den är borta. Citerar en kompis pappa som har sett likadan ut de senaste 40-50 åren, varför ändra på det som är perfekt!? Tavlan har alltid suttit där så det finns ingen anledning att tvivla på att den är där nu. Om alla ignorerar att den har försvunnit så kanske den finns...kanske aldrig har funnits...anar en kjejsarens nya kläder här. (Valfri mystisk musik hörs...möjligtvis Arkiv X)

Det var inte jag!

Det ser ut som att jag har en blodig klädnypa i badrummet....

Babyblått o köttbullar

Jag måste bara få berätta att jag har fått en massmail från Hank Beaver. Vem vågar läsa ett sånt mail?? Låter klart perverst. Folk som hittar på alias för att skicka mail om viagra och penisförlängningar måste ha kul när de hittar på namn.

Jag kan fortfarande inte förlika mig med att jag har köpt toapapper som skiftar i babyblått med vita blommor på! Vad kommer här näst? En pärlemorskimrande burk med potpuri? Innan jag vet ordet av så har det växt upp en sån där luddig rosa sak på toalocket med matchande matta till.

Apropå ludd. Jag köpte för länge sen en burk med pesto som visade sig vara inte så god. Jag har tittat på burken med jämna mellanrum och tänkt Undrar om den fortfarande går att äta...hmm....är ju ganska gammal..och inte så god...den får stå kvar ett tag till. Nu har den äntligen börjat mögla. Det känns så skönt! Äntligen får kan jag slänga den med gott samvete. Varför kan jag inte slänga den för att den inte är god? Det är ju jag som har köpt burken och den var ju inte ens dyr! Och vad får mig att tro att jag ska våga mig på att äta den gamla maten som jag inte vågade äta igår? Den blir ju inte yngre och mindre äckllig...

Nu ska jag i alla fall äta mina köttbullar som jag gjorde igår. Jag tänkte att jag skulle göra traditionell mat. Köttbullar och kokt potatis. Jag brukar ju oftast äta ris till mat och nästan aldrig kokt potatis. Jag lyckades inte så bra. Potatisen blev kokt..så långt blev den traditionell husmanskost men sen satte jag förutom lök i även svamp, äpple och currypasta...men de blev väldigt goda! Det där med svensk husmanskost kan jag lära mig en annan dag.

Dröm

Krokodil            Lindansare

I natt drömde jag att jag gick på en vajer över en pöl med krokodiler. Krokodilerna var för visso ganska mossvuxna och säkert inte jättefarliga men det slog mig när jag hade balanserat tillbaka att om jag trillat ner på dem så skulle de nog ha ätit upp mig.

Är så roligt när man upptäcker att man behärskar nya färdigheter. Jag viste inte att jag kunde gå på lina.

Disk

               disk
(bilden kommer från http://6bilder.se/index.php ...som man också kan se på adressen ovan..men det är ju bäst att säga det iaf)
      
Om man tänker när man diskar, länge sen jag såg den här koppen, kan det vara så att man borde diska oftare?

Kebabdjur

Kebabdjur
Efterkonstruerat kebabdjur

Jag och en vän satt härom dagen på jobbet och diskuterade och kom in på ämnet kebab. Både jag och hon hade sett att det säljs kebabskav på Coop. Detta får mig att fundera över vad som gör kebab till kebab. Jag har alltid levt i tron att kebab är pressat får. Hon hävdade att i Sverige består den oftast av ko men att i vissa länder som Danmark kan den även vara gris . Men vad gör då kebab till kebab? Jag tänkte då att det är sättet man tillagar den på. En pressad klump på en pinne som snurrar och blir grillad och bzzzz bzzzzz rakar man bort bitar. Men hur kan det då finnas kebakkött och kebabskav i frysdisken på Coop? Den enda förklaringen vi kom fram till var att kebab är ett djur som förmodligen bor i Australien. Vi gjorde båda skisser på hur vi tror att den ser ut. Dessa ritades i hennes korsordstidning så de är förmodligen slängda nu. Jag föreslog att djuret liknar en bälta. Den har små uppåtstående öron, korta ben, vassa tänder och en lång svans och näbb som man kan fästa den i kebabmaskinen med. L trode mer på att den påminner om en hund med nos, uppåtstående öron, korta ben och naturligtvis vassa tänder. På henes djur fans ingen naturlig fästanordning för grillning då man hugger huvudet av den innan grillning och kör ett spätt igenom den. Vi kunde inte komma fram till om den har päls eller fjäll... men vi är överens om att träffar man en så ska man springa för även om de har korta ben så är de som igelkottar förånansvärt snabba och har som sagt väldigt vassa tänder!

Ikväll ska jag se film på Royal bio för sista gången...snyft. Det är öppet imorgon också men då jobbar jag ju där så då kan jag inte se nån film.

Ordspråk

Ordspråk

Ett ordspråk som jag slängde ur mig i höstas när jag gjorde annat samtidigt som jag lagade mat. Detta tog min underbara syster Martina vara på och broderade en väggbonad till mig i julklapp. Nu hänger underverket över spisen som sig bör för att påminna mig om att inte sätta mig vid datorn samtidigt som jag lagar mat.

Så nu till dagens fundering. Vi vet ju alla att när man sover för länge så får man ont i huvudet. Vad beror detta på? Jag funderade lite och kom fram till följade förklaring: Männsikor som ligger för länge på samma sätt och är lite magra kan ju få liggsår. Så jag tänkte att om man ligger och sover för länge i samma position så kanske hjärnan ligger och blir platt eller får blåmärken för skallbenet är ju trots allt inte alls lika mjukt som kudden. Boten på detta är naturligtvis inte att sova mindre utan helt enkelt att skaka på huvudet några gånger under natten så hjärnan rasslar runt lite och hamnar i en ny hälsosam position .

Dagens fråga

                             Träd o skugga  
                      (Arkivbild. Trädet på bilden har inget med texten att göra)

Jag har inte skrivit på länge. Har inte hänt så mycket kul eller så är det jag som inte har  varit så kul... Jag kunde ha skrivit om hur jag stod och kastade tomtebloss från en bro i Vindeln på nyår eller hur jag dagen därpå väntade på en buss som inte gick, satt fast på ett tåg i flera timmar med ett barn som skrek men som jag inte tog livet av, hur jag klarade mig undan magsjukan som hade nästlat sig in i huset, hur jag inte dansade tango, hur vi öppnade en vinflaska utan korkskruv eller hur jag nu håller på att bli förkyld. Men det gör jag inte. Jag ställer en fråga till er istället.

Vad bör man göra när man har grannar som spelar hög musik?

- Klaga till alla man känner
- Skriva en arg insändare/arg lapp i trapphuset undertecknad Grannarna
- Gå upp till grannen och skrika argt och avsluta med att ge personen en riktig käftsmäll
- Sätta proppar i sina egna öron
- Sätta proppar i grannens öron
- Gå upp och föreslå att festdeltagarna lysnar i lurar istället
- Gå upp och fråga om man får vara med på festen (och byta till bra musik när ingen ser)
- Duellera med grannen genom att spela högre och framför allt bättre musik
- Gå upp med en bra skiva som man själv vill lyssna på så sparar man ström också
- Röka ut grannen
- Flytta ut i skogen där det bara är fåglarna som hörs

Eller har ni nåt annat förslag?

RSS 2.0