AdressändringJag har på sistone känt mig lite trångbodd här på webblogg så idag har jag flyttat till en ny plats i cyberrymden. Mitt nya hem ligger i bostadsområdet blogspot och adressen är:

http://jagkannina.blogspot.com/

Jag har inte riktigt hunnit bo in mig där ännu men det ska för hoppningsvis bli lite mindre tomt där inom en snar framtid.

Dagens i-landsproblem

Min fina plattskärm till datorn är trasig så nu sitter jag med näsan i den stora klumpen som jag hade tidigare. Sju eller trettiosju cm gör en viss skillnad i hur nära man måste sitta datorn. Det är som att bilden är för stor för datorn också så jag måste dra i rullister för att se hela skärmen men om jag sänker upplösningen så börjar bilden flimmra och den blir ännu suddigare. Suck. Min skärm är ju bara två månader. Plöttslig spädskärmsdöd. Tänkte knalla iväg till Elgiganten imorgon och se om de har en skärmdoktor där eller om jag kanske kan få en ny skärm...eller så säger de att det är mitt eget fel som har tittat på den eller nåt. Suck.

Utmanad igen

Nu har jag blivit utmanad igen. Den här gången är det Bek som är den skyldige.

Utmanad

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag tar alltid på mig höger sko först.
2. Hitills i år har jag läst 23 böcker och lyssnat på 8 st.
3. Jag kan vifta på näsborrarna.
4. Min äldsta kompis har jag haft i 20 år.
5. Jag köpte för några år sedan en mandolin som jag tänkte lära mig spela på men kan fortfarande inte spela en hel låt.
6. Jag har en blå mjukiskanin som jag fick när jag nästan inte var en människa. Hon/han heter Knystet och sitter på en hylla ovanför min säng. Den är döpt efter Knytet i Vem ska trösta Knytet av Tove Janson men jag missuppfattade namnet.
7. Hmm så den sista då.. Om lite mindre än en vecka fyller jag år.

Jag utmanar nu:
Monstret under sängen
Hannanassen
Galleri ihhh
Annapanna
Jag tänker alltså finns jag
Trannel
Ett komplett eksem

Metropolen är rymden

Nu har jag kommit hem från en liten tur till det kalla norr(are). I Metropolen är saker inte som här i Umeå. Hos pappa stiger man upp samma tid som hemma men på nåt mystiskt sätt har man vid samma tid som då jag börjar äta frukost hemma hunnit äta både frukost och lunch hos pappa. Hos pappa klarar jag inte heller att titta på teve ensam. Att titta på teve hos far är som att manövrera ett rymdskepp. Det är massa olika knappar och apparater som ska ställas i olika lägen. När man har fipplat en stund så kan man ibland ha turen att få in rätt bild på teven, att sedan ljudet tillhör en annan kanal det får man leva med för man vet aldrig vad som kan hända om man trycker på fler knappar. Syster har inte fullt så många aparater men hon har också en digitalbox nu och hattar mellan fem olika fjärrkontroller och kliar sig i huvudet och ser uppgiven ut. I torsdags lämnade hon mig framför teven alldeles ensam så jag hade inget annat val än att titta på ett avsnitt av Fringe. Det var faktiskt en riktigt spännande serie.

Hockey i Metropolen

Igår var jag och syster på hockey. Luleå mot Timrå. Första gången i mitt liv jag har sett hockey. Kan inte påstå att jag brukar se det på teve heller för den delen men det var en spännande upplevelse. Jag gjorde mitt bästa för att lära mig allt som man ska kunna. Bör man köpa korv innan? Vad ska man skrika? När skan man skrika? Bör man kasta grus på dommaren? Vad är det för ramsor jag förväntas kunna? Kändes som att gå i kyrkan. När de andra ställde sig upp och sjöng gjorde jag det också. När de andra satte sig ner gjorde jag detsamma. När de andra aplåderade och skrek gjorde jag det också, för att sedan fråga guidesyster vad det var som hade hänt och varför vi gjorde på detta viset.  Efter första målet hissades det ner en tygpåse från taket. Jag frågade min guide vad det var som hände och hon berättade att det var en present till den första spelaren som gjorde mål. Det var en konstig sak men det konstigaste av allt var att spelaren tog påsen och la den vid sidan av rinken och spelet fortsatte. Vi fick inte ens se vad det var i! Snacka om antiklimax! Vi gör en hög med julklappar, dansar runt dem i en ring och lämnar dem sedan där utan att vi får veta vad som är i. Varför göra en grej av det när vi inte får se??? Syster var inte riktigt så insatt som jag hade önskat men jag tror att det är så här:
Icing - pucken driver planlöst fritt över isen.
Offside - En spelare driver planlöst över isen.
Man sjunger nationalsången trots att båda lagen är från Sverige.
Man får skrika på dommaren men ingen kastade grus.
Det är nästan bara klacken som ropar ramsor, och det gör de oavbrutet under hela matchen. Värsta uthålligheten.
I hockeyns värld är det fortfarande tidigt 90-tal.
Man ser förvänansvärt få hockeyfrillor.
Pucken är är nästan lika liten som en smula och rör sig lika snabbt som blixten men spelarna hittar den ändå på nåt mirakulöst sätt. För att vi åskådare ska kunna hänga med föreslår jag ändå att man förstorar den till motsvarigheten i bordshockeyspelen alternativt sätter ett jättestort förstoringsglas över isen.
Det vore också roligt om man satte en pingla i pucken så det inte bara såg ut, utan även lät som ett flipperspel.

Jag skrek mig inte hes och blev nog inte ett dugg arg på varken dommare eller motståndarlaget men något måste jag ha gjort rätt för vi vann med 5 - 1.

Vem är han och vad vill han?


Konstigt djur från Monstret under sängen.

Är det någon som vet vem den här stackaren är? Han bor på naturhistoriska i Göteborg och vi har haft en diskusion på Monstrets blogg om vad det är för en figgur.

Här är några förslag på vad det kan vara:
A) Opossum
B) Possum
C) O-possum (dvs inte en possum)
D) Mungo
E) Omungo
F) Han i Ice Age
G) Pissråtta
H) Kloakråtta
I) Monstret under sängen

Snälla hjälp den patetiska stackaren att få en identitet innan han dör en gång till.

RSS 2.0