Oj så tråkigt inlägg

Nu ska jag göra ett försök att lägga in min blogg på bloggkartan.. får se om det lyckas.

http://bloggkartan.se/registrera/25760/umeaa/

Magi

Skulle gärna ha adressen jagkannina.webbplog.se istället för webblogg.

Så nu sitter jag här med kall näsa och fryser om fötterna igen med en lätt huvudvärk. Den här gången är det tv-bordet som har fått byta färg. Sim salabim så var mitt billiga tv-bord från jysk plöttsligt mörk ek! Tänkte på det där med att sörja för god ventilation. Själv sörjer jag mer för att jag inte har god ventilation och måste ha fönstret öppet istället.
 
     
             Före                                         Efter


Kulturella skillnader?

Jag gjorde en intressant iaktagelse idag. Jag har ju som bekant varit på en liten semester i Göteborg. Där är folk lättklädda och jag fick inte ha halsduk för syster M och vantar var ett absolut Nej. Man kan luras att tro att det beror på att det är varmt och sommar i Göteborg men jag är inte lika säker längre. Idag cyklade jag till stan i munkjacka och tunna tygbyxor som slutade på mitten av smalbenen. Det var varmt, 18 grader, men folk hade både halsduk och tjocka jackor på sig. Intressant. Vad beror det på? Är det för att vi i norr är så där hälsosamt skeptiska?
Okej solen lyser, termometern visar på sommar...men det börjar nog snöa snart...och om det inte gör det så är det ändå vinter snart igen och då är jag ju förberedd om jag fortfarande går klädd i skoteroverallen?
Eller jag vet inte.

Meddelande från Banverket

Banverket
Stå ej nära perrongkanten. Banverket. (Äkta tågfönsterskärpa)

Borde inte de här skyltarna hänga så man ser dem när man fortfarande står kvar på perrongen? Eller är det en uppmaning för dem med andra avsikter att de måste stå/ligga mitt på spåret och inte för nära kanten? Eller kan det vara en uppmaning till tågen? "Håll er på spåret annars beivras ni!" Det är inte lätt att vara tåg sen connex tog över trafiken!

Löst problem

Nu är jag hemma igen. Problemet med ansiktstvätten som skummar in i öronen har löst sig. Den rann ut i väskan (och vidare till min tröja och hår) på tåget hem.

Vad!?

Idag har jag varit till havet och blivit röd på näsan. Det känns i vaderna att jag har promenerat mycket de senaste dagarna. Jag som trodde att mina ben var van att motionera men tydligen får de inte lika mycket träning på kontorsstolen framför datorn som jag trodde.

Semester hos syster M

Siter och lyssnar på cellomusik. Grannen sjunger opera, på rikt, inte sånt där skrål som man ägnar sig åt i duschen..har jag hört..inte jag naturligtvis men..en vän ni vet. Regnet rinner ner för rutorna. Det var tänkt att vara en dag vid havet men vädret ville annat. Kanske en annan dag. Picknicken ligger kvar i kylen och väntar ivirigt på att väderlekspapporten ska ha fel.

Så nu tillbaka till den osofistikerade kaninan. När man tvättar ansiktet med sån där skummig ansiktstvätt som kommer ut ur en pumpflaska (eller en löddrig tvål) hur gör man då för att det inte ska smita in skum i öronen? Öronen sitter ju som väldigt nära ansiktet. Och hur får man sen ut det efter att det har kommit dit? Om man spolar med duschen i örat kanske tvålen kommer in i hjärnan och tvättar bort allt man har där! Hjärnan blir skinande blank och tom tom tom och allt man hör när man tänker är ett obehagligt sus.

Ho ho

Syster M är ju så underbar! Ska hälsa på henne snart. Igår vaknade jag 8.54 av hur mobilen sa brr brrr do do do di, dvs sms. Det var ett vårigt God morgon från en tilljobbetpromenerande M. Idag vaknade jag av samma ljud kl. 8.55. Jag anade ett mönster. Tittade på sms:et som mycket riktigt var från M. Godmorgon!!! Dags att vakna! Ho ho! Vi måste justera våra dygnsrytmer.
Jag bävar för hurtigheten live... jag ser framför mig hur jag vaknar av att någon hoppar mig på magen och säger Ho ho. Får gå och lägga mig i tid i kväll.  Ska bli kul att träffa henne.

Huset vid vägens slut

                  Bi
                 Folk brukar säga att djuren är mer rädd för mig än jag är för dem...

Jag var i helgen till en bekant i Vindeln. Deras granne hade en häst på tomten. Den sa gnägg när vi steg ur bilen. Jag klappade den på mulen och sa hej. Sen tittade vi på huset som kompis T och A ska hyra framöver. Huset är på en gård vid vägens ände när man har kört förbi alla träd. Det bor massa djur där. Hästar, får, höns, skeppsråttor, hundar, katter, kaniner och bin. Vi kom dit just när ett får fick ett lamm. Sen såg vi när det lärde sig stå. De är verkligen söta. T säger att hon ska göra sitt bästa för att inte bli involverad i djurhållningen men jag tror inte att det kommer gå så bra. Undrar vad deras mesiga innekatter kommer att säga om djuren? 50 kr på fräs mjao.

Dynamitarder och mandråpare

                    image103

Satt och tittade i ett korsordslexikon när jag  fastnade på ämnet Brott och straff. En del brott har jag aldrig hört talas om. Vad är till exempel Underslev? Jag funderade över att slå upp det men kom fram till att det nog är roligare att fantisera vidare själv. Ord på 6 bokstäver Billån. Sen när är det brossligt att låna bil??

Om jag skulle välja mellan de olika brotten som är listade i boken under rubriken Brott så ligger skurksträck nära till hands. Skurksträck är lixom ett mycket mer sympatiskt brott än likplundring eller mordbrand. Under rubriken Brottslingar så är det svårare. Det finns många trevliga titlar att välja på där. Roffare, skojare, stigman eller dynamitard. Jag måste säga att dynamitard låter mycket roligare än att jobba på Mc Donalds och flippa burgare.  Varje gång jag ser ordet lynchmobb så läser jag istället lunchmobb. Jag får en väldigt levande bild framför mig. Värsta upproret på restaurangen. Folk kommer in i hundratal, en börjar kasta en tallrik med pölsa som besvaras av en skål med brylépudding. Folk hukar sig bakom de omkullvälta borden...ni förstår. 
Desperado är ju alltid en klassiker också tillsammans med giftblandare och mandråpare.

Sedan vidare till rubriken Straff och straffredskap. Jag måste säga att männsikan är påhittig vad gäller sätt att plåga varandra på. Det är avsatt lite mer än en sida till detta. Blev lite förvånad när jag läste Katt. Visst kan de vara lite jobbiga när de lägger sig på ansiktet när man ska sova eller när klorna går igenom byxorna och man får svansen i munnen när de går på en men jag har aldrig tänkt på dem som ett tortyrredskap. Många av redskapen har jag ingen aning om vad de är och det är jag glad för. Det anser jag talar för min godhet. Blir dock lite nyfiken på Kindpust. Låter inte som en så skräckinjagande metod, mer som det som händer med kinden när man går ut en blåsig höstdag.

Postgången

Igår joggade jag från postlådan. Jag bor inte i villa så det är mer är tre steg, ungefär som en normal språngmarch till bussen. Jag ser det som intervallträning. Igår var första intervallen, jogga 4-5 minuter. Nu vilar jag. Nästa vecka tar jag intervall två.

Nostalgitripp

Idag var en doftdag ute. På vägen till biblioteket kände jag den söta doften av björkar som slår ut. Lukten av skolavslutning i de nordligare delarna av landet. Inne i skolbiblioteket luktade det som på min lågstadieskola. Instängt och dammigt som i ett materialföråd. Sedan på väg till maxi stormarknad kände jag doften av hav. Fast det var en så hastig lukt så det kan ha varit hamburgare jag kände också.

Med tanke på den stundande sommaren och att ingens tankar ligger på julen nu (förutom systern som tänker på jul året om) så bjuder jag på en julig nostalgikick. Min och systens önskelistor till farmor julen 1982. 


Hannas ?nskelista 1982
Systern 6 år. Jag kan se framför mig hur mamma har sagt åt henne att skriva ett brev till farmor och berätta vad hon önskar sig i julklapp. Hon har börjat på ett brev men har sedan raskt gått över till verkliga ärendet, vad som önskas i julklapp. (Pubicerad helt utan systerns medgivande)


Min ?nskelista 1982
Jag 3 år (med viss textassistans) har som alla normala barn önskat mig en snögubbe i julklapp.

Stol

Har märkt att min kontorsstol som står framför datorn har blivit väldigt hård. Jag ser bara en lösning på problemet. Jag måste göda upp min ända så den blir mjukare.

Tangentbordet Svarten

Jag har ett nytt tangentbord. Det är svart som natten och suddaknappen hakar inte upp sig som det gamla så nu behöver jag inte skriva allt två gånger. Knapparna känns halkiga men jag antar att det löser sig när jag har ätit grapefrukt brevid det ett par gånger. Då blir det som en halkmatta på det, eller så syr jag små tottar till fingrarna i sockeplastmaterial. Jag har märkt att det är tre knappar färre jämfört med det gamla, Å är i ett annat typsnitt än de andra bokstäverna och det drar åt sig damm som råttfångaren i Hameln drar åt sig barn. Hoppas inte att det här drar åt sig barn...fast kladdiga barnfingrar skulle ju lösa problemet med att det är för halkigt.

Undersökning


 
 
Nedan presenteras några figurer för dig. Figurerna representerar dig och dina känslor. Du ska använda dessa figurer för att indikera vad du känner för Telia. Kom ihåg att du inte ska betygsätta företaget utan indikera dina känslor för varumärket. Markera en figur för varje rad, dvs totalt 2 figurer.

Den första raden representerar känslor från totalt lycklig/glad till totalt olycklig/ledsen. Den andra raden representerar känslor från väldigt engagerad/involverad till totalt likgiltig och uttråkad.
        
              

        
              
Jag var med i en undersökning om mobiltelefoner. Den här rutan dök upp. Jag vet inte om jag ska tycka att den är pedagogisk eller vad....hmm...kändes lite som att de försökte lura mig att göra en psykundersökning... obehagligt var vad det var.

Elementtomte

Elementtomte

Jag har en tomte på mitt badrumselement. Han är inte så lätt att upptäcka. Han är nog lite blyg och som vi alla vet så har ju tomtar förmågan att hålla sig gömda om de inte vill bli upptäckta. Vissa vänder på luvan, andra går klädd i grått eller skapar en illusion av målarfärg över sig.

Jag hade bott i min lägenhet i flera år innan jag såg honom så ni behöver inte vara lessna om ni inte upptäcker honom på en gång.

Vuxenminuspoäng

Jag fick en känsla av vuxenpoäng när jag härom dagen än en gång tittade på en ung tjej och tänkte men oj vad kallt det där ser ut (det var säkert moderiktigt och väldigt snyggt) och när jag för en stund sen tänkte men ska jag inte ha några grönsaker till isterbanden. Det kändes vuxet och lite komiskt att komma på mig själv med såna tankar men jag tror att alla vuxenpoäng bokstavligt talat gick upp i rök nyss. Jag satt som vanligt vid datorn samtidigt som jag lagade mat...måste sluta med det..och när jag kom ut i köket var isterbanden snyggt gyllensvarta och allt vatten hade kokat bort från potatiskastrullen och potatisarna sitter fast...hmm Jag tror att mina vuxenpoäng ligger på minus nu.

                                          image99

Valborgstennis

                               

Vi spelade tv-spelstennis på valborgsknytiset jag var på igår. Det var en 11-årig kille på festen som började men det såg så roligt ut så alla var tvungna att prova. Och det var verkligen kul och inte alls lika svårt som den riktiga sporten. Väldigt underhållande att titta på personen i fråga som står och viftar med en fjärrkontroll i luftenockså.
                                  
Det är inte varje Valborgsmässoafton jag spelar tennis, trots att det är en gammal tysk sed som vi tog upp på 1500-talet fast då kallades det för netzballe. Det är också därför vi har tennistermen nätboll även om det för oss betyder att bollen åker i nätet och inte över. Detta har orsakat många missförstånd och frustration i matcher mellan tyskar och svenskar under årens lopp. Vissa tror att det var det som utlöste andra världskriget. Hitler förlorade en match mot den svenska tenniskungen Gustav V (eller mr G som han kallade sig i tävlingssammanhang) och blev arg men ville inte att det skulle vara så uppenbart att det var därför han startade krig så planen var att ta över Sverige vid ett senare tillfälle. Det sägs också att det är på grund av sitt dåliga samvete över vad han ställt till med som Gustav V egagerade sig så starkt i finska vinterkriget.


                                                         Sovjetisk propagandaaffisch under vinterkriget.


Seden att spela tennis på valborg har i alla fall börjat komma tillbaka på senare år nu när man inte längre behöver gå ut och slåss med häxor på Valborgsmässoafton.


Ingen eld blev det men...

                                    Stenpigor

Fler vårdjur har tittat fram. De tittade  bedjande på mig från dagisgården men jag kunde inte ta dem med mig...


                           V?gskylt

 Hur tänkte de här? Heter det inte dansartån eller dansarstrået/stråket?


                                     Fisk

Det blev en knytisfest till vårens ära. Äpplet fick inte plats i munnen så....

RSS 2.0