Blubb Hipp hupp

Jag har en sån där mysig repstol från Indiska som hänger från en krok i taket. Under den har jag en stor röd kudde. Dels för dekoration och att kudden är för stor för att ha i soffan men även för att det känns säkrare att landa på en kudde istället för svanskotan om den mot förmodan skulle trilla ner. Varje gång det kommer hem någon till mig säger de, men åååh har du en sån där hängande stol? Nästa fråga är, kan man sitta i den? Håller den för mig? Och mitt svar blir då, ja den har hängt där länge. Jag brukar ofta sitta i den utan problem. Igår trillade den ner...med kompis i. Helt plöttsligt satt hon där med rep över huvudet och en förvånad min i ansiktet. Nu har vi skruvat in den längre, men jag kommer nog behålla kudden under och jag får nog upplysa gästerna om de potensiella  riskerna. Jag passade på att fråga om upplevelsen och fick bekräftat att kudden fungerade ypperligt som landningskudde. Det är ju skönt att veta i alla fall.

Det var möhippa för en kompis igår. Vi startade på en bastuflotte med jordgubbsvin och slutade på logdans med kaffe. Bastu var skönt. Det blev fyra dopp i sjön. Idag är jag förkyld men det är väl sånt man får leva med. Jag var ju i alla fall inte bakis som annars verkar vara en vanlig åkomma vid dylika tillställningar.

Logdans var en surrealistisk men inte helt trist upplevelse. Som en tidsmaskin till gångna tiders skoldanser. Det var ett rum fullt med människor som dansade runt i samma riktning. På ena väggen fanns en ljusskylt där det stod Damernas, Herrarnas och siffrorna 1, 2 och 3. Vi fick lära oss att man skulle titta på skylten för att veta när det var herrarnas respektive damernas tur att bjuda upp. Siffrorna angav hur många turer det var kvar. Man förväntades dansa två danser i rad varje gång. D.v.s när lampan lyser 1 betyder det att det är dans 1 och 2, nr 2 = dans 3 och 4, 3 = 5 och 6. Enkel matematik som gjorde en tillräckligt snurrig för att ersätta alkoholen som inte serveras där. På logdans är det kaffe och läsk som gäller. Om man vill ha alkohol är det pluntan eller en tur till bilen som gäller. Jag hade bjudit upp en tråkig man som jag hasade omkring med när musiken slutade och lamporna tändes lite. Mannen berättade för mig att det var lottdragning. Naturligtvis är det lottdragning! Varför blev jag förvånad? Jag stod där och låssades vara intresserad i väntan på nästa dans. Man vill ju inte riskera att förolämpa folk genom att gå efter första dansen. Vid väggarna satt folk på bänkar eller stod och väntade och hoppades  på att bil uppbjudna. På väggarna fanns krokar som man kunde hänga jackan på och under bänkarna stuvade folk in sina väskor medan de dansade. Hörde dock från en säkerhetsvakt (i en sån där blekgråblå overall med reflexband som polisen hade när jag var yngre) att man skulle hålla rätt på sin väska för att det fanns en som inte kunde hålla fingrarna i styr där. EN person. Är det inte gulligt?! En klåfingrig person som de dessutom känner till. Hur många kleptomaner finns det i snitt på ett uteställe i stan under en kväll? Jag skulle gissa att ordningsvakterna var pensionärer som var där ideellt. De gick mest omkring och spankulerade, pratade med folk och satt och drack kaffe. På mitten av kvällen slutade musiken och det tändes upp för då var det naturligtvis kafferast. Fascinerande upplevelse det där. Galejet slutade klockan 1.00. När jag kom hem luktade jag gubbparfym.1. Anonymt brev till Bruden (Packa följande...var redo) som lades i hennes brevlåda 2 dagar innan.
2. Roddtur ut till bastuflotten.
3. Deltagare i partajet.
4. Flotten.
5. Fången anländer.
6. Redo för bastu med jordgubbsvin och Crusini med Tapenade
7. Plums i vattnet. (Blev 4 svalkande dopp sammanlagt)
8. Middag. Kycklinglasagne.
9. Bruden i full mundering
10. Kaffepaus i logdansen.
11. Dansande virvlande människor. (Det kortet tog jag inte så ni får tänka er själv hur det såg ut)

Kommentarer
Postat av: Nicole

Vad roligt med möhippa, jag skulle inte vara alltför ledsen om du hade lite roliga bilder från den. =)
Har själv ingen i tjejgänget som gifter sig i år, bara en massa förlovade.

2007-08-13 @ 04:10:09
URL: http://www.metrobloggen.se/sas
Postat av: Nina

Nicole: Nu finns bilder! Jag tror inte att jag känner så många som någonsin kommer att gifta sig. Kansek skulle börja ha möhippor för singelvänner också så skulle det bli mer kidnappningar med utspökat folk.

2007-08-13 @ 18:42:18
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: Monstruösa Margit

Var det roligt med logdans?
Kan du... de danserna de dansar där? Bugg?
Ska du gifta dig?
Ska du ha möhippa?
Bastuflotten ser fin ut.
Lasangen god.
Vännerna snälla.
Kidnapparbrevet snyggt.

2007-08-14 @ 07:55:39
URL: http://monstretundersangen.blogspot.com/
Postat av: Nina

Monstruösa Margit: På A svarar vi Ja och på B svarar vi Nja inte direkt. Jag ska inte gifta mig och har inga planer på att ha möhippa men känner du för att ha fest för mig så tackar jag inte nej.

2007-08-14 @ 18:30:54
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: Lena

Det var förmodligen tapenade ni åt på de torra brödbitarna. Det är gott. Det är roligt med möhippor, men grillfester är nästan ännu roligare.

2007-08-14 @ 22:11:04
Postat av: Filippa

Jag är lite undrande över varför du nämner möhippa och bastu två gånger på olika ställen i texten. Är det två olika möhippor..?
Eller är jag helt enkelt bara anal retentive?

2007-08-15 @ 16:50:01
URL: http://foreverbabe.blogspot.com
Postat av: Nina

Filippa: Det var inte helt meningen... trodde nog att jag hade suddat det första :D

2007-08-16 @ 13:59:15
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: Nina

Lena: Det hade varit roligt med grillfest också men livet är fyllt av mariga val. Om jag har tur så kanske jag blir bjuden på grillfest nästa år också och det är den enda möhippan kompisen har :)

2007-08-16 @ 18:50:39
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: Monstruösa Margit

The term anal-retentive (or anally retentive, anal retentive) derives from Freudian Psychology, although in common usage the original meaning has been altered. This term is an extension of anal, and can be used interchangeably.
:)
Ifall det inte bara var jag som var oupplyst... fast den här texten förklarar nog inte så mycket... och jag är trött... fortsätter min forskning imorgon.

2007-08-16 @ 22:18:54
URL: http://monstretundersangen.blogspot.com/
Postat av: Monstruösa Marry

:)Jag ångrar mitt föregående inlägg. Visste bara inte vad anal retentive var för nått. Analfixerad? Som i andemeningen betyder... petig?

2007-08-17 @ 11:19:06
URL: http://monstretundersangen.blogspot.com/
Postat av: Monstruösa Margit

Varför bloggar du så lite? Är det Harry, den nya kameran eller möhippsplanering som hindrar dig?

2007-08-17 @ 11:21:21
URL: http://monstretundersangen.blogspot.com/
Postat av: Nina

Monstruösa Margit: Förlåt... jag skämms. Har nog ingen ursäkt. Var nog möhippan som tog musten ur mig :D Idag hämtar jag kamera så det kanske blir nån bild framöver iaf.
Jag slog också upp ordet för jag viste inte heller vad det betydde. Funderade om Analfixerad hade nåt med mitt inlägg att göra :D Man vet aldrig när man säger nåt freudianskt.

2007-08-17 @ 15:23:31
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: Monstruösa Margit

Men HÄND! Som Stifflert hade sagt. Blogga då! :)
(Kram kanske du behöver? Kram!)

2007-08-18 @ 14:03:32
URL: http://monstretundersangen.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0