Djungelkrocket

Djungelkrocket

Det som utmärker sig för klädseln i Djungelkrocket är för stora eller för små stövlar (gärna hårda om man har känsliga fötter då slag kan förekomma) en ful huvudbonad och gärna shorts om vädret och mygggen tillåter.

Spelet spelas med fördel på en gropig gräsmatta som inte bör vara helt nyklippt. Detta kan natruligtvis varieras beroende av önskad svårighetsgrad. Banan byggs av vanliga krocketbågar och garagefynd. Dagens bana såg ut så här:
Pinne (start), båge båge (undvik gropen) under spaljén, runda vattenkannan, genom dubbelbågen, under pallen, ett varv runt soluret, båge båge, plåtfat som bollen måste stanna på (som i agility), genom dubbelbågen, båge, runda trädet, båge båge, genom pappröret, båge, klonka i en träbit, slalom mellan petplaskor (kan fyllas med lite vatten i botten så de står bättre) undvik gropen, in i korgen vid målpinnen.

Det finns två varianter av Djungelkrocket. En lugn och en mindre lugn. I den lugna turas man om att slå. Om man lyckas med ett hinder får man slå ett slag till. Det är tillåtet att använda sitt slag till att krocka undan en annan spelares boll men inte den klassiska sättafotenpåklotetochslåavhjärtatslust-manövern som är vanlig i traditionell krocket. Den som går i mål först vinner. Mycket lugnt och civiliserat. I den andra varianten däremot börjar alla medspelare slå på sin boll när man har räknat till tre eller sagt klara färdiga gå. Här gäller det alltså att slå mycket, snabbt och gärna åt rätt håll. Man behöver alltså inte invänta sin tur för att få slå på båten. Det är inte tillåtet att använda klubban till att slå på sina motspelare eller dessas bollar men det är tillåtet att, inom rimliga gränser, knuffa motspelare som står i vägen för ens boll. Om man välter flaskorna i slalomhindret måste man börja om från början av detta hinder. Om spelaren i ledningen slår iväg eller förstör ett hinder måste den återställa det till nästa spelare. Om däremot den som är sist gör detta slipper den att återställa hindret. Detta gör att det blir lättare att komma ikapp om man har hamnat på efterkälken och jämnar ut spelet. Den som är snabbast i mål vinner.

Må bäste/snabbaste/stadigaste man/kvinna vinna.

Kommentarer
Postat av: Syster (som vann 3 av 4 matcher)

Jag kom på en sak som kan vara bra att ha om man spelar den lugna varianten och om man har lagt banan runt hela huset så att spelarna hypotetiskt kan befinna sig på olika sidor av huset. Då kan det vara bra att ha något att mneddela sig med, till exempel lillasysters cykeltuta (som kan ligga i en kartong under en massa andra kartonger i ett överfyllt garage...). Det kan annars vara svårt att veta när det är ens tur.

2007-07-19 @ 16:29:39
Postat av: Kanina

Bra tänkt. Det blev ju lite jobbigt att gå fram och tillbaka till dig när det tog sån tid för dig att komma till målet. Burktelefoner funkar ju inte runt hörn heller. Annars kanske de är mer uppskattade av grannarna. Man behöver två tutor!

2007-07-19 @ 16:43:43
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: Monstruösa Margit

Hahahahaha! Finns de som vet hur man roar sig kungligt! Har föreställt mig er som i en ryckig svartvit film med snabbspol när jag läste texten. Mycket underhållande! Särskilt med cykeltutan på slutet. Hahahahaha! Strålande!

2007-07-19 @ 17:13:00
URL: http://monstretundersangen.blogspot.com/
Postat av: Kanina

Monstruösa Margit: Jag kan också tänka mig oss som svartvit film med långa kjolar och ryckiga rörelser. Pappa föreslog att han kunde göra musiken om vi lyckades filma ryckigt svartvitt. Vi har ju bara en tuta men kom på att den andra kan använda mistluren. Den låter ju också högt. Annars kan man ta varsin flöjt. Dem finns det ju många av här. Eller nån elektrisk nånting kanske?

2007-07-19 @ 22:02:11
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: storey

Det låter väldigt likt "ultimate-street-krocket". UTS (som amerikanerna kallar det) kunde dock ha så långt som 23 meter mellan bågarna. Men en match med ett flertal tveksamma domslut, bland radhusen på Västra Ersboda, för snart tre år sedan, ledde till ett spelaruppror och sporten har legat i malpåse sen dess. Men kul att höra att det händer nya saker inom sporten!

2007-07-19 @ 23:00:40
URL: http://storeysnurrar.blogspot.com/
Postat av: Monstruösa Margit

Ja, du och Hanna har ju redan erfarenheter från skådespelarbranschen. (Filmen där du amputerade ena benet.) Fluff står för musicerandet. Jag är regissör. Eftersom jag gillar att bestämma. He blir perfekt. He blir oscar.

2007-07-20 @ 07:40:31
URL: http://monstretundersangen.blogspot.com/
Postat av: kanina

Storey: I dessa kubb-tider är det viktigt att krocketen utvecklas. UTS låter kul! Spelas den på asfalt eller varierar underlaget? Krävs det nån uniform för utförandet av UTS? Det är viktigt att
man bestämmer sånt i ett tidigt skede så det inte blir några otydligheter senare.
Margit: Jag har inte amputerat benen ännu pga min DT- (DjungelKrocket) kariär. Självklart får du vara regisör. Vi får börja fila på vad vi ska ha på oss på oscarsgalan. Kanske en uppiffad DT-uniform med glittriga stövlar.

2007-07-21 @ 11:55:40
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: storey

Underlaget kan vara varierat, det begränsas endast av banläggarens fantasi. Längre asfaltspartier kan spetsa till tävlingen lite. Annars är partier i högt gräs och vild terräng med hårda svingar ett populärt inslag. Det finns inga krav på uniform, men en aggresiv framtoning rekomenderas, då obarmhärtigt behandlande av medtävlare är ett av sportens kännetecken. Sett endast ur "fair-play" synvinkeln, kan man nästa likna UTS vid en kampsport. Jag vill inte påstå att den delen av sporten är acceptabel, bara att tävlingarna var väldigt roliga, men trots allt inte längre pågår.

2007-07-21 @ 13:10:52
URL: http://storeysnurrar.blogspot.com/
Postat av: Kristians dotter

Genialiskt! Dottern och klonen har genast disskuterat möjligheten att träffas och utöva denna nyuptäckta ädla sport.

2007-07-23 @ 15:13:08
URL: http://www.korrektsidavattnet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0