Hummelgeting

En humla kommer flygande. Den trillar ner på en bänk i ett laboratorium. Ligger och ser döende och humlig ut. En laboratoriemänniska öppnar fönstret. Nu vänder den på sig, piggnar till och ser helt plöttsligt ut som en geting med sin nakna kropp (men med hummelbenludd) och flyger iväg mot solnedgången på ett typiskt hummelvis. 

Det tog lång tid innan jag insåg vad det var reklam för eftersom jag satt och stirrade på djuret för att komma på om det var en humla eller en geting. Vilda diskusioner utbröt! Familjen delades i två. Humla, nej geting, nej humla! Kanske utbröt inte handgemäng som jag mins det. Kanske var det mer, vad är det för djur? Vem bryr sig? Vill du ha mer kaffe? Men jag vill veta!

Har vi några biologer ibland oss som kan reda ut detta för mig en gång för alla? Kan det vara så att det är en humla med en bodydouble för den farliga ge-dig-ut-genom-fönstret-scenen? Humlor är ju som bekant dåliga på att flyga. Det är nog lättare att få tag på en getingstuntman för sånna scener om man inte vill lägga väldigt mycket pengar på filmen och cancerfonden har väl andra prioriteringar.

Kommentarer
Postat av: storey

Humla eller ej, de bör i alla fall ha varit två olika skådis-insekter, baserat på det faktum att cancerfonden inte är specialister på djurlivräddning. Så den första (dvs humlan) fick dö för ett ändamål, och den andra (dvs getingen) fick hjälterollen och dessutom friheten på köpet!

2007-08-02 @ 20:50:45
URL: http://storeysnurrar.blogspot.com
Postat av: Nina

De där getingarna ska då alltid ta åt sig äran. Ska man välja mellan att mörda en humla och en geting vet jag ju vem jag skulle välja! De borde nog utvidga sin forskning till stackars cancersjuka humlor också... ah nu har jag det! Det här blir ett inlägg istället!

2007-08-03 @ 19:48:50
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: Stig

För en som varit med på inspelningen så kan jag tala om att det är humlor hela vägen och ingen humla fick sätta livet till.

2007-08-31 @ 21:45:53
Postat av: Nina

Stig: Vad skönt att du har rett ut detta åt mig! Ju mer jag har sett reklamen ju mer har jag blivit övertygad om att det är humlor hela vägen även om en av dem är mindre hårig :D Också bra att veta att inga djur kom till skada under inspelningen. Släpptes de ut i naturen sen eller var de uppfödda i fångenskap?

2007-09-01 @ 14:04:30
URL: http://jagkannina.webblogg.se
Postat av: Stig

Dom släpptes ut igen. Dom var inte uppfödda i fångenskap och jag hoppas verkligen att filmen gjorde att att dom stackars humlornas tappra insatts kunde ge cancerforskningen lite mer resurser att kämpa mot den vidriga sjukdomen.

2007-09-02 @ 08:24:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0